AutoVakantie

3 tips bij het vinden van een goed parkeerplekje in Groningen

Besparen op de aanschaf van een tweedehands auto

Het vinden van een goed parkeerplekje in Groningen kan een flinke opgave zijn. Zeker wanneer je nabij het centrum wilt parkeren. Bovendien kan parkeren Groningen flink in de papieren lopen wanneer je de verkeerde keuzes maakt. Sommige bekende parkeergarages vlakbij het centrum rekenen namelijk een relatief hoog uurtarief. Soms betaal je zelfs per tien minuten. Hierdoor loopt de prijs al snel flink op en dat is natuurlijk zonde.

Heb jij binnenkort een uitstapje naar Groningen op de planning staan en heb je geen idee waar je je auto het beste (en het voordeligst) kunt parkeren? Maak dan gebruik van de volgende 3 tips bij het vinden van een goed parkeerplekje in jouw favoriete stad.

1.      Parkeren op straat in of nabij het centrum

Wil je je auto liever niet in een parkeergarage zetten? Maar ben je van plan om deze simpelweg op straat te parkeren. Houd er dan rekening mee waar je deze plaatst. Wanneer je je auto in of nabij het centrum plaatst, dan zal je hier bijna altijd voor moeten betalen. Mits je geen parkeervergunning hebt natuurlijk. Sinds 2017 krijg je in Groningen al geen ticket meer die in de auto gelegd moet worden. Je vult in de automaat je kenteken in en betaalt vervolgens. Er rijden regelmatig auto’s langs die scannen of de auto’s die hier staan ook daadwerkelijk betaald hebben. Zoniet, dan krijg je een fikse boete.

Let op: betalen met papiergeld of muntgeld is tegenwoordig niet meer mogelijk. Je kunt enkel afrekenen met een pinpas of creditkaart.

2.      Voordelige parkeergarages

Gaat je voorkeur toch meer uit naar een parkeergarage? Ook dat is geen enkel probleem. Er zijn genoeg parkeergarages in Groningen te vinden. De meesten zijn gevestigd nabij of in het centrum, maar er zijn ook garages die iets verder van het centrum gelegen zijn. Houd er rekening mee dat de garages die het dichtst bij het centrum gelegen zijn ook een stuk duurder zijn. Wanneer je extra geld wilt besparen op de parkeerkosten, dan doe je er dus ook goed aan om voor een iets minder bekende garage te kiezen of in elk geval een garage die verder van het centrum gelegen is. Zo bespaar je eenvoudig veel geld. Soms bespaar je zo maar liefst tien euro per dag. Dat kun je weer mooi gebruiken om de dag af te sluiten met een drankje op het terras. Dat is beter dan geld storten in een parkeerautomaat, nietwaar?

3.      Bereid jezelf goed voor

Kom je maar weinig in Groningen en heb je dus ook geen idee waar je moet zoeken naar een parkeerplekje? Dan is het wel heel verleidelijk om simpelweg voor de garages of parkeerplekjes te kiezen die je tegenkomt tijdens jouw rit. Dit zijn echter niet altijd de meest goedkoopste opties. Daarom is het beter om jezelf van tevoren goed in te lezen. Er zijn online genoeg websites te vinden waar je eenvoudig de beste parkeerplekken kunt vinden en in één oogopslag ziet wat je hiervoor moet betalen. Bovendien kun je hier vaak ook de ervaringen van anderen lezen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *