trouwenVrouwen

3 tips voor dé perfecte trouwkaart

3 tips voor dé perfecte trouwkaart

Eindelijk is het zover, de dag waar je altijd van droomde zal gaan plaatsvinden: jouw trouwdag! Al sinds dat je een klein meisje was kon je urenlang fantaseren over dé perfecte trouwjurk en jouw droom man. Inmiddels weet je precies hoe jouw geweldige partner er uit ziet en ben je misschien zelfs al een beetje aan het oriënteren voor de jurk, maar blijkt dat er nog wel veel meer regelwerk bij een bruiloft komt kijken dan je had gedacht. Het uitzoeken van de juiste trouwkaart is daar één van.

Natuurlijk is het mogelijk om dikke boeken vol met trouwkaarten bij de drukkerij op te halen, maar we kunnen het ons ook goed voorstellen dat je liever voor een unieke kaart kiest. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden en is er eigenlijk voor ieder wel wat wils te vinden. Dat maakt jouw zoektocht echter ook direct een stuk lastiger. Als je trouwkaarten in alle soorten en maten kunt vinden, hoe weet je dan nog welke bij jullie past? In dit artikel lees je 3 tips voor het vinden van dé perfecte trouwkaart!

1.         Voorbeelden verzamelen

Allereerst is het belangrijk om de creatieve geest wat te prikkelen. Dit doe je door voorbeelden van trouwkaarten te raadplegen. Niet alleen handig om zo te ontdekken wat jullie smaak is, maar ook om te weten welke gegevens er zeker op de kaart vermeld moeten worden. In de praktijk blijken essentiële zaken namelijk al snel vergeten te worden. Denk bijvoorbeeld aan de trouwlocatie, de tijden en… (ja je zal echt niet de eerste zijn!) de namen natuurlijk. De lezer moet immers wel weten wie er nu eigenlijk gaan trouwen.

Op Pinterest, Instagram en andere kanalen kan je eenvoudig wat inspiratie opdoen. Je kunt echter ook naar een drukkerij gaan en daar voorbeelden opvragen. Zo krijgen jullie alvast een goed beeld van de kaart die het straks moet gaan worden.

trouwkaart

2.         Zelf ontwerpen of standaard kaart?

Jullie trouwdag wordt natuurlijk de meest bijzondere dag uit jullie leven. Daar hoort dan ook een unieke kaart bij. Alhoewel er natuurlijk niets mis is met een standaard kaart, kiezen de meeste stellen er toch voor om hun kaart zelf te ontwerpen. Dit klinkt lastiger dan het in werkelijkheid is. Vergelijk het maar eens met beleggen voor beginners. Wanneer je je goed verdiept in de materie en de verschillende vormen, kan een kind de was doen! Op de meeste websites kan je van handige ontwerptools gebruik maken, zodat je eenvoudig een nieuw ontwerp kunt samenstellen. Zelfs mensen die geen ervaring hebben met photoshop of ontwerpen kunnen zo hun creativiteit de vrije loop laten.

Heb je geen inspiratie of wil je het ontwerp niet geheel voor eigen rekening nemen? Geen probleem! De meeste trouwkaartenshops bieden jou ook de mogelijkheid om het ontwerp aan een creatief team over te laten. Zo hoef jij enkel jouw wensen door te geven en krijg je vrijblijvend een mooi voorbeeld te zien.

3.         Let op het budget

Laten we eerlijk wezen: een bruiloft kost al genoeg geld. De uitnodigingen hoeven dan ook geen fortuin te kosten. Om niet voor vervelende financiële verrassingen te komen te staan, adviseren wij dan ook om vooraf eerst een duidelijk budget op te stellen. De digitale wereld biedt daarnaast solaas. Online kan je eenvoudig prijzen vergelijken en zo trouwkaarten voor de scherpste prijs bestellen. Dat scheelt jou een hoop stress & geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *