modeVrouwen

3 tips voor online shoppen

3 tips voor online shoppen

Online shoppen, we doen het tegenwoordig bijna allemaal. De digitale wereld biedt ons immers enorm veel verschillende mogelijkheden. Het is niet meer nodig om iedere zaterdag de drukke winkelstraten te bestormen. Kom je iets tekort in huis of in je garderobe? Dan heb je deze binnen enkele klikken op de knop besteld én ontvang je ze vaak ook nog eens de volgende dag al in huis. Gemak dient de mens!

Toch zijn er ook nog een aantal vrouwen die online shoppen geen prettige gedachte vinden. Zij bestormen liever de drukke winkelstraten, omdat ze dan simpelweg kunnen zien wat ze kopen. Online shoppen lijkt immers nog wel wat risico’s met zich mee te brengen. Wat doe je bijvoorbeeld als iets kapot geleverd wordt? Of als een webshop helemaal niet zo betrouwbaar blijkt te zijn? Wat zijn dan jouw rechten? En waar moet je op letten als je een webshop bezoekt? Wij geven je 3 tips voor online shoppen, zodat jij voortaan bij iedere online aankoop zeker slaagt!

1.         Webshops met keurmerk

Consumenten beschikken altijd over bescherming bij koop op afstand. Toch betekent dit niet dat een webshop het je niet heel lastig kan maken als deze onbetrouwbaar blijkt te zijn. Gelukkig komen deze gevallen steeds minder vaak voor. Zeker omdat de gemiddelde consument weet waar ze op moet letten. Wil jij van een betrouwbare en klantvriendelijke service verzekerd zijn? Kies dan altijd voor een webshop met keurmerk. Dit zijn webshops die bij Thuiswinkel Waarborg of andere organisaties aangesloten zijn. Door zo’n keurmerk weet je zeker dat je een bepaalde service kunt verwachten.

Daarnaast kan je ook op de naamsbekendheid van de shop letten. Wanneer je een kortingscode bol.com ontvangt, zal je bijvoorbeeld minder snel twijfelen om een aankoop te verrichten. Simpelweg omdat je weet dat deze webshop heel betrouwbaar is en zeer bekend is in ons land. Wanneer je veilig online wilt shoppen, kies je voor een bekende webshop.

Thuiswinkel waarborg

2.         14 dagen bedenktijd!

Heb je spijt van je aankoop of blijken die nieuwe broeken toch niet zo lekker te zitten als gedacht? Geen probleem! Als consument heb je altijd recht op minimaal 14 dagen bedenktijd. Dit termijn gaat pas in nadat je het product hebt ontvangen. Als je het product binnen dit termijn in originele verpakking terugstuurt, hoef je hierbij geen enkele reden te geven.

Let op: het kan wel zijn dat de verkoper verzendkoten in rekening brengt als je iets retour wilt sturen. Dit moet echter wel van tevoren op de website zijn aangegeven.

3.         Shop met korting

Het grootste voordeel van online shoppen is dat je razendsnel de verschillende prijzen van aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Bovendien zijn er online regelmatig kortingscodes en acties te vinden die je in de winkel zelf niet tegen zal komen. Daardoor ben je bijna een dief van je eigen portemonnee als je niets online zou bestellen. Houd daarom de websites met kortingscodes goed in de gaten, zodat je zelfs met een beperkt budget de leukste items online op de kop kunt tikken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *