Vrouwenwonen

3 Voordelen van kunstplanten voor buiten

Kunstplanten buiten

Heb je een kleine tuin of een balkon dat momenteel nogal kaal is? Dan is het natuurlijk mooi op deze op te fleuren met kleurrijke bloemen en planten. Maar niet iedereen is dol op tuinieren, en bloemen en planten kunnen nogal wat aandacht, tijd en energie van je vergen. Ook kan het zijn dat je een drukke baan en een druk sociaal leven hebt, waardoor je niet altijd de tijd of energie hebt om planten te verzorgen. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je tuintje of balkon er fleuriger uitziet? Kunstplanten voor buiten kopen  of kunstbomen voor buiten kopen is dé oplossing. Hieronder vind je 3 redenen die dit bewijzen.

Lange levensduur

Een zeer voornaam voordeel van kunstplanten is dat ze een lange levensduur hebben. Normale, bloeiende planten en bomen voor in de tuin hebben een bepaalde levensduur, afhankelijk van het soort. Na enkele maanden of jaren zijn ze simpelweg uitgebloeid en kun je ze uit de tuin halen om vervolgens nieuwe aan te schaffen. Kunstplanten voor buiten zijn speciaal gemaakt voor allerlei weersomstandigheden. Ze zijn dan ook goed bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Denk hierbij aan harde wind, veel regenval, hagel en stormen. Daarnaast kunnen kunstplanten ook goed tegen de invloed van Uv-stralen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over zonnige dagen, deze zullen je plant niet verkleuren. Kunstplanten kun je dus met een gerust hart buiten in een mooie pot of in de grond plaatsen. Maar ook een kunsthaag voor buiten behoort tot de mogelijkheden.

Weinig onderhoud

Een ander belangrijk voordeel van kunstplanten is dat ze maar weinig onderhoud vereisen. En dit is natuurlijk altijd fijn, want met onze drukke leventjes hebben we niet altijd tijd om planten te verzorgen. Met name wanneer zowel jij als je partner een drukke baan hebben, kan het verzorgen van de planten er nogal snel bij inschieten. Maar wanneer je kiest voor kunstplanten of kunstbomen, is dit geen enkel probleem. Bijvoorbeeld een kunstpalm voor buiten bij Leopoldflora; deze hebben vrijwel geen onderhoud nodig, waardoor je aardig wat tijd kunt besparen. Ook wanneer je niet gezegend bent met groene vingers, zijn dit soort kunstplanten en -bomen ideaal. Kunstplanten hebben geen water nodig en hoeven niet gesnoeid te worden.

Mooie kwaliteit

Wanneer mensen denken aan kunstplanten, denken veel mensen nog altijd aan neppe plastic bloemen die weinig sfeer aan de ruimte geven. Hoewel dit vroeger misschien het geval was, is tegenwoordig niets minder waar. De kunstplanten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, zijn namelijk van veel betere kwaliteit. De kwaliteit van kunstplanten is enorm vooruit gegaan de afgelopen jaren, waardoor zelfs de grootste plantenliefhebbers weleens voor een kunstplant kiezen. Het aanbod groeit continu, aangezien de vraag naar kunstplanten ook blijft toenemen. Tegenwoordig zijn kunstplanten en kunstbomen dan ook bijna niet meer te onderscheiden van echte planten en bomen. Er zijn dan ook steeds meer kunstplanten, kunsthagen en kunstbomen voor buitenshuis verkrijgbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *