VakantieVrouwen

4 (budget) vakantietips voor deze zomer

4 budget vakantie tips

Het is weer voorjaar en dat betekent dat het voor veel mensen weer flink aan het kriebelen is om de vakantie te boeken. Weet jij al waar de reis deze zomer naartoe gaat? Heb je al enkele ideeën of ben je nog totaal inspiratieloos? De meeste vrouwen beschikken over de wildste ideeën en willen al tijden enkele bijzondere reizen maken, maar merken telkens dat het budget niet toereikend genoeg is. Uiteindelijk neem je genoegen met een vakantie dichtbij huis of ga je weer eens naar de camping van je ouders. Dit is echter niet nodig. Dankzij de volgende 5 budget vakantietips voor deze zomer, is elke reis mogelijk!

1.         Boek last minute

Ben je heel flexibel in het opnemen van vakantie en kan je gaan en staan wanneer en waar je ook maar wilt? Maak hier slim gebruik van en boek last minute vliegtickets Athene. Vaak zijn dit vliegreizen en accommodaties die nog nét niet vol zitten en waarmee ze voor een zacht prijsje toch nog wat mensen willen lokken. Als je niet gebonden bent aan een vaste vakantie, kan je hier slim gebruik van maken. Dat scheelt je al gauw honderden euro’s. Doen dus!

althene

2.         Ga buiten de schoolvakanties om

Heb je nog geen kinderen of zijn je kinderen (nog) niet leerplichtig? Ga dan op vakantie buiten de schoolvakanties om. Dit scheelt je een heleboel geld, waardoor het ook mogelijk is om verre reizen te maken. In het hoogseizoen is het natuurlijk veel duurder. Als de vraag naar accommodaties en vliegreizen stijgt, zullen ook de prijzen mee stijgen. Door buiten het hoogseizoen om te gaan, voorkom je dat je veel te veel betaald voor jouw reis. Dan hou je nog een fijn zakcentje over om op vakantie te besteden of om toch nog die ene droomreis te maken. Wees geen dief van je eigen portemonnee. Als het mogelijk is om buiten de schoolvakanties om op vakantie te gaan, kunnen wij dit alleen maar aanmoedigen!

3.         Vlieg met prijsvechters

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende vliegtuigmaatschappijen. Allemaal beschikken ze over een eigen reputatie. Toch is iedere vliegtuigmaatschappij verplicht om een aantal (veiligheids)maatregelen na te leven. Je betaalt dus geen extra geld om de veiligheid te waarborgen. Maar waarom zijn de meer bekendere namen zoals KLM dan vaak een stuk duurder? Simpel.. naamsbekendheid trekt meer mensen en dan is de vliegtuigmaatschappij in staat om de prijs omhoog te gooien. Vlieg daarom met de zogenaamde prijsvechters in de lucht. Transavia is bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Zij verkopen vliegtickets voor zeer scherpe prijzen. Dat scheelt je al snel een hoop geld.

Transavia

4.         Bespaar op de accommodatie

Natuurlijk kan je nog op veel meer besparen dan de reis alleen. Of je nu een hotel vlakbij Venlo boekt of een appartement in Spanje. Het is zeker mogelijk om op de accommodatie te besparen. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet van luxe mag genieten. Juist op vakantie wil je lekker kunnen genieten, maar bedenk ook hoeveel tijd je in de hotelkamer doorbrengt. Natuurlijk is het fijn als de kamer er super luxe uitziet, maar wat maakt dit uit als je er enkel in slaapt? Bedenk dus goed wat er precies nodig is om deze vakantie een succes te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *