AutoZakelijk

4 budgettips voor het leasen van een auto

4 budgettips voor het leasen van een auto

Een auto leasen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Geen wonder, want hiermee beschik je dan ook over talloze voordelen. Bovendien is een auto in één keer kopen een flinke uitgave. En dan ben je er nog niet. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook mechanische problemen kunnen de kosten van de auto door de jaren heen flink opdrijven. Elke keer wanneer mensen hun auto naar de garage brengen, is er weer angst voor die ene grote vraag: ‘hoeveel gaat het dit keer kosten?’

Een auto leasen in plaats van kopen biedt veel meer zekerheid. Je betaalt een vast bedrag per maand en weet hierdoor altijd waar je aan toe bent. Er zijn zelfs manieren waarop je het leasen van een auto zo laag mogelijk kunt houden. Zo laag zelfs, dat het voordeliger kan zijn dan kopen. Heb jij weinig te besteden en wil je dolgraag een auto leasen? Of wil je hier simpelweg gewoon niet teveel aan uitgeven? Hier zijn 4 budgettips voor het leasen van een auto om jou alvast een beetje op weg te helpen.

1.      Kies voor een zuinig model

Voordat je gaat leasen, zal je eerst een keuze moeten maken uit alle verschillende modellen die verkrijgbaar zijn. Groot voordeel van leasen is dat het aanbod tegenwoordig ontzettend groot is en bijna ieder model en merk geleaset kan worden. Of je nu kiest voor volkswagen t roc lease of toyota chr lease, de keuze is geheel aan jou! Bedenk wel goed dat je de brandstof wel zelf moet betalen bij een leasecontract. Daarom kan het verstandig zijn om voor een zeer zuinig model te kiezen. Zo weet je zeker dat je straks niet al te veel aan benzine kwijt zult zijn.

2.      Let op het keurmerk

Wanneer je gaat leasen is het tevens belangrijk om op het keurmerk voor Private Lease te letten. Deze kwaliteitsnorm is door de leasebranche zelf in de wereld gebracht. Ieder bedrijf wat over dit keurmerk beschikt, stelt dat ze enkel eerlijke voorwaarden stellen in het leasecontract. Hierdoor zit je na verloop van tijd dus niet aan torenhoge kosten vast en weet je zeker dat je altijd op dit keurmerk kunt terugvallen.

3.      Kies voor een schakelauto

Veel mensen kiezen tegenwoordig standaard voor een automaat. Logisch ook, want dat lijkt inmiddels echt de toekomst te zijn. Handmatig schakelen wordt dan ook steeds minder gedaan. Besef wel dat een automaat ook een stuk duurder is. Wanneer je er gewoon zelf voor kiest om te schakelen, bespaar je al snel ruim honderd euro per maand. Dat is natuurlijk snel verdiend.

4.      Kies de juiste kilometerbundel

Voordat je gaat leasen is het eerst belangrijk om na te gaan hoeveel kilometers je ongeveer jaarlijks rijdt. Bij het afsluiten van een skoda octavia combi lease contract zal je namelijk uit verschillende kilometerbundels moeten kiezen. Hoe meer kilometers je nodig hebt, hoe duurder het maandtarief zal worden. Het is belangrijk om voor een kilometerbundel te kiezen die bij jou past. Schat jezelf zeker niet te laag in, want anders kan je aan het einde van het contract nog heel veel terugbetalen. Slim kiezen van de kilometerbundel voorkomt dan ook dat je later bij moet betalen.

Let op; schat jezelf ook niet te hoog in, want terugbetalen wanneer de kilometers lager uit vallen dan afgesproken is er niet bij!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *