GezondheidVrouwen

4 redenen om altijd glijmiddel te gebruiken

Ik heb geen glijmiddel nodig hoor! Dat lukt zelf wel. Zeg jij dit ook vaak wat lacherig als andere vrouwen toegeven dat ze vrijwel altijd glijmiddel gebruiken? Dan is het hoog tijd om jouw verwachtingen wat bij te stellen. Glijmiddel heeft namelijk niets te maken met wel of niet vochtig worden. Het is prettig bij iedere vrijpartij. Zelfs als je denkt het niet nodig te hebben. Ben je nieuwsgierig geworden waarom dit zo is? Wij geven je 4 redenen om voortaan altijd glijmiddel te gebruiken.

glijmiddel

1.    Minder wrijving tijdens seks

Het kan voor mannen soms best lastig zijn om het lang vol te houden. Zeker wanneer er veel wrijving ontstaat tijdens het vrijen. Door glijmiddel te gebruiken voorkom je deze wrijving en houdt je partner het langer vol. Bovendien voelt het bij vrouwen ook veel fijner als er geen wrijving meer is. Win-win voor beide partijen dus.

Wist je dat glijmiddel bij het gebruik van een condoom zeker aangeraden wordt? Een condoom zal het vrouwelijke vocht snel absorberen, waardoor het tijdens de seks een beetje droog aan zal voelen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een goede hoeveelheid glijmiddel te gebruiken. Zo voelt het voor jullie allebei een stuk prettiger. Voor de man kan het ook prettig zijn om wat glijmiddel aan de binnenkant van het condoom te gebruiken. Smeer deze op de penis voor extra sensatie en een minder knellend gevoel. Hou er wel rekening mee dat er ook ruimte moet over blijven voor het opvangen van sperma, dus gebruik niet teveel om ongelukjes te voorkomen.

2.    Beste tip bij anale seks

Anale seks wordt steeds populairder. Ben jij hier ook dol op? Zorg er dan altijd  voor dat je een goed glijmiddel gebruikt. Hierbij is het verstandig om voor een glijmiddel op basis van siliconen te kiezen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor anale seks en lossen minder snel op. Hierdoor blijft de anus lang glibberig, waardoor de seks veel prettiger aanvoelt. Wanneer je kiest voor speciaal anaal glijmiddel, weet je zeker dat deze naar behoren zal werken.

anaal glijmiddel

3.    Je komt sneller in de stemming

Vind je het vaak lastig om in de ‘mood’ te komen. Dan is glijmiddel een prima keuze. Hierdoor voelt elke aanraking veel prettiger aan en zal je zelf ook veel sneller in de stemming komen. Zeker bij het begin van het voorspel is het prettig om glijmiddel te gebruiken. Bovendien is helaas niet iedere vrouw gezegend om snel opgewonden te raken. Soms is een beetje extra hulp dan ook wel prettig.

4.    Seks wordt comfortabeler

Is jouw man best wel grof geschapen en vind je dit iedere keer weer onprettig aanvoelen? Of ben je nog niet al te lang geleden bevallen en ben je bang dat het pijn doet of heb je zelf moeite om alles los te laten, waardoor het wat stroever voelt? Dan is glijmiddel de perfecte manier om voor meer comfort te zorgen. Hierdoor wordt de wrijving veel minder, waardoor het beter lukt om te ontspannen en je meer kunt genieten van een lekkere vrijpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *