Vrouwenwonen

4 tips voor een frisse zomerse tuin

Haal de korte broeken, rokjes en topjes maar weer uit de kast; het is weer voorjaar! Ieder jaar kijken we weer reikhalzend uit naar het moment dat we eindelijk weer onze dikke truien in kunnen ruilen voor fleurige zomerkleding. Het voorjaar voelt altijd als een frisse start. De mensen op straat zijn een stuk vrolijker, alles ziet er mooier uit als de zon schijnt en het huis wordt langzaam zomerproof gemaakt. Alleen het huis? Welnee! Ook de tuin moet uiteraard aangepakt worden. Waar wil je anders die heerlijke lange zomerse avonden beleven? In dit artikel geven we 4 tips voor een frisse zomerse tuin. Dat wordt genieten de komende zomer!

1.         Schoonmaken

Het is waarschijnlijk niet je grootste hobby, maar toch noodzakelijk om je tuin een opknapbeurt te geven. De tuin reinigen betekent niet alleen de tegels boenen totdat deze weer glimmen, maar ook het controleren van het tuinmeubilair en deze afnemen met een doekje. Bekijk direct of de tuinmeubels nog een ronde mee kunnen of dat deze hun langste tijd hebben gehad. In het voorjaar profiteer je vaak van mooie acties om het nieuwe seizoen mee te beginnen. Zo kan je tuinstoelen voor een mooi prijsje op de kop tikken. Deze geven de tuin direct een geheel nieuwe sfeer en je profiteert van de voordelen van een nieuwe tuinset. Wie zei ook alweer dat schoonmaken een vervelend klusje is?

tuinstoelen van Gamma

2.         Mooie accessoires kopen

Als er iets is wat we graag doen is het wel shoppen. Shoppen voor tuinmeubelen en accessoires is dan ook helemaal het einde. Niet alleen omdat het ons de zomerkriebels geeft, maar ook omdat we zo even lekker kunnen profiteren van het ‘gat in onze hand’. Wees niet bang, accessoires hoeven echt niet duur te zijn. Bij veel winkels kan je al voor enkele euro’s slagen voor leuke tierelantijntjes, kussentjes, dekens en accessoires voor aan de schutting. Wil je echt heel voordelig uit zijn en de tuin bovendien een persoonlijke touch geven? Kies er dan voor om zelf accessoires te maken. Maak bijvoorbeeld leuke beeldjes of schilderijen met de kinderen om zo een zeer persoonlijke tuin te maken. Zeer voordelig en ook nog eens enorm leuk om op een regenachtige dag te doen!

3.         Bespreek nieuwe mogelijkheden met een hovenier

Ben je echt helemaal klaar met je huidige tuin en wil je het dit jaar anders doen? Neem dan contact op met een plaatselijke hovenier en bespreek de mogelijkheden in jouw tuin. Zij weten precies welke tuinideeën uitgevoerd kunnen worden en welke minder geschikt zijn voor de beschikbare ruimte. Samen met een hovenier kunnen jullie een persoonlijk tuinontwerp opstellen, waardoor je de komende zomer (hopelijk) van een zeer persoonlijke en vernieuwende tuin geniet. Nu nog hopen op een zeer mooie en lange zomer!

hovenier

4.         Groen, groen en nog eens groen

Natuurlijk mogen planten ook niet ontbreken in de tuin. Toch roept dit wel altijd vragen op. Zo zijn we meestal enorm blij met het aanzicht van mooie planten, maar vinden we het wel ontzettend vervelend om deze te onderhouden. Gelukkig is dit met een beetje creativiteit eenvoudig op te lossen. Zo zijn er enorm veel planten die zo goed als onderhoudsvrij zijn. Deze gedijen uitstekend in omgevingen waar ze eigenlijk ‘vergeten’ worden. Doe goed research voordat je een plant aanschaft en vraag eventueel aan het winkelpersoneel welke planten geschikt zijn. Zo blijven ze langer mooi en geniet je van een groene en frisse tuin.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *