GezondheidVrouwen

4x wat te doen tijdens zwangerschapsverlof

4x wat te doen tijdens zwangerschapsverlof

Je keek al weken reikhalzend uit naar dit moment en éindelijk is het moment dan daar: zwangerschapsverlof. Voor sommige vrouwen een heerlijke periode waarin ze nog even ontspannen voordat de baby komt en voor anderen een periode die in het teken staat van verveling. Wat ga je immers al die weken doen? Natuurlijk, na de bevalling zal je het druk genoeg hebben. Maar wat doe je met de periode van minimaal vier weken die je voor de uitgerekende datum al moet opnemen? Hopen dat de baby snel komt? Of vul je deze met leuke uitstapjes en dingen om te doen, zodat de tijd lekker snel gaat? Wij hopen natuurlijk het laatste! In dit artikel geven we 4x inspiratie voor wat je kunt doen tijdens jouw zwangerschapsverlof.

1.         Fotoalbum en 9 maanden invulboek bijwerken

Ben jij ook zo’n iemand die in het begin van de zwangerschap dolenthousiast mooie fotoalbums en een 9 maanden invulboek koopt en hier uiteindelijk nooit wat mee doet? Zonde, toch? Want juist deze boeken vormen een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd. Bovendien is het voor je zoon of dochter later ook heel mooi om terug te zien.

Fotoalbum en 9 maanden invulboek

Nu je eindelijk over voldoende tijd beschikt, kan je deze boeken eindelijk eens bijwerken. Begin het babyboek met mooie foto’s van je buik, het maken van het kamertje en de prachtigste echofoto’s en illustreer deze met grappige en lieve onderschriften. En werk natuurlijk je 9 maanden invulboek bij. Hier ben je al gauw een dag tot enkele dagen zoet mee. Een leuk tijdverdrijf en een moment om even stil te staan bij jouw kleintje.

2.         Doe lekker rustig aan

Niets moet, alles mag! Het zwangerschapsverlof is natuurlijk niet voor niets ontstaan. Zwangeren hebben dit hard nodig om zich voor te bereiden op de naderende bevalling. Bovendien wordt de zwangerschap ook steeds zwaarder voor je lichaam. Dit zal je wellicht al gemerkt hebben. Jouw lichaam geeft aan dat het meer rust nodig heeft. Gun dit je lichaam dan ook. Kruip daarom lekker met (gezonde) snacks op de bank en hou een filmmarathon of kijk series die jouw man helemaal niet kan waarderen. Zo vliegen de dagen vast en zeker om!

3.         Plan uitstapjes

Natuurlijk moeten de meeste mensen in je omgeving gewoon werken, maar ook je vriendinnen, zus of moeder zullen vast wel eens een dag vrij hebben. Plan daarom iedere week een fijn uitstapje. Dat kan uiteraard ook gewoon in het weekend. Indien mogelijk plan je dit uitstapje op het moment dat je weer een week ‘verder’ zwanger bent. Zo kan je iedere week opnieuw naar dat moment uitleven en weet je dat de zwangerschap niet zo lang meer duurt.

4.         Verwen jezelf

Je wordt er misschien gek van om ongevraagde adviezen te krijgen, maar het is wel degelijk zo dat nu het moment is om jezelf nog te verwennen. Straks met een newborn wordt dit een stuk lastiger. Verwen jezelf daarom met een kappersbezoekje, een tripje naar de schoonheidsspecialiste of ga gewoon lekker met een tijdschrift op een terras zitten. Nu kan het nog, neem het er dus van!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *