wonen

5 manieren om een veilig gevoel in huis te creëren

5 manieren om een veilig gevoel in huis te creëren

Je thuis is je thuis. Het is de plek om heerlijk tot rust te komen na een lange dag werk en gewoon helemaal niks te doen. Dit alles is eigenlijk precies waar je huis voor is, maar als je geen gevoel van veiligheid ervaart hier, zal dit lastig gaan. Om je hiermee te helpen, geven we in deze blog vijf tips die je direct kunt toepassen om meer veiligheid te creëren in je huis. Pas ze gelijk toe!

1. Licht

Uit onderzoek is gebleken dat mensen meer veiligheid ervaren wanneer er ergens meer licht is. Dit komt naar voren op verschillende plekken, ook in je huis! Heb jij plekken in de tuin of rondom je huis waar je je minder veilig voelt, dan kan het al enorm helpen om hier een lamp of een andere soort verlichting te plaatsen. Je kunt de hele plek nu zien, waardoor je meer overzicht en hierdoor veiligheid ervaart. En, het voegt ook nog eens sfeer toe!

2. Kleurgebruik

Een strakke, moderne inrichting kent vaak niet meer kleur dan zwart, wit en hier en daar een grijstint. Dit is allemaal heel mooi, maar het zijn niet de meest geruststellende kleuren. Door meer gebruik te maken van levendige kleuren, komt je huis meer tot leven, wat vaak gelijk staat aan een hoger gevoel van veiligheid. 

3. Jaloezieën

Veiligheid gaat gepaard met privacy. Wanneer iedereen bij jou naar binnen kan kijken, zul je je minder snel veilig voelen dan wanneer jij in je huis kan doen wat je wil. Veel mensen vinden de middenweg lastig te vinden, omdat ze ook genieten van de natuurlijke lichtinval in hun huis. In dit geval raden we aan te investeren in jaloezieën, aangezien je hiermee zelf de mate van lichtinval, maar ook van privacy bepaalt. Nu kun je doen wat je wil in je huis!

4. Gasten uitnodigen

Vooral in het begin zal je nieuwe huis even wennen zijn. Als je op jezelf woont, kan het lastig zijn om te wennen. We raden daarom ook enorm aan om gasten uit te nodigen, vooral in de eerste weken. Je wil natuurlijk je huis laten zien, maar je kunt je gasten ook gebruiken om aan je huis te wennen en jezelf zo veiliger in je huis te laten voelen. Het zal snel blijken dat je huis minder eng is dan je misschien zelf denkt: de gezelligheid doet alles vergeten.

5. Verzekeren

Veel mensen voelen zich ook niet helemaal veilig in hun huis, omdat ze bang zijn dat ze onnodige kosten zullen maken. Omdat er in Nederland nog regelmatig een storm komt kijken, kan dit ook zeker het geval zijn. Een inboedelverzekering afsluiten is in dit geval slim om te doen, omdat je hierdoor geen kosten zult maken die je niet wil maken. Stormt het buiten, dan zit jij lekker binnen, met een dekentje op de bank, te genieten van het slechte weer.

Genieten maar!

We hopen dat je met deze tips snel meer veiligheid ervaart in je nieuwe huis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *