Vrouwen

50 plus en online daten: handige tips & tricks!

50 plus en online daten

Online daten hoort bij de moderne tijd. Waar we vroeger naar de discotheek gingen en daar een levenspartner zochten, zien we dat de jeugd van nu zich allemaal op speciale apps en sites bevinden. Eigenlijk ook niet zo vreemd, want online daten biedt natuurlijk enorm veel mogelijkheden. Je ziet niet alleen direct welke singles er bij jou in de buurt wonen, maar je kunt ook nog eens eenvoudig contact leggen. Bovendien bezoekt iedereen de site met dezelfde intentie: de liefde van hun leven vinden.

Maar hoe werkt dat bij 50+ dating? Moet je dan met andere zaken rekening houden? Als je ouder bent dan 50 wil je simpelweg niet meer op Tinder naar links of naar rechts ‘swipen’. Je hebt iets te veel levenservaring opgedaan om zomaar onbevangen in een gesprek of relatie te duiken. Maar hoe strik je dan wél de ideale man als 50 plusser? In dit artikel vind je een aantal handige tips & tricks.

 Neem de tijd bij het aanmaken van een profiel

Allereerst is het belangrijk om niet te vluchtig te werk te gaan. Als je eenmaal de stap hebt genomen om een profiel aan te maken, snappen wij ook dat je zo snel mogelijk resultaat wilt zien. Even een foto plaatsen, een tekst verzinnen en dan maar wachten op die talloze reacties. Als reactie echter uitblijft, vraag je jezelf al gauw af wat er verkeerd gaat.

Dit zullen wij jou uitleggen. Je profiel bepaalt in hoeverre iemand door jou wordt aangetrokken. Bedenk goed dat ze jou niet zien zitten, je niet zien lachen of even een praatje maken. Ze moeten hun oordeel direct op basis van jouw profiel vellen. Neem daarom de tijd bij het aanmaken van een profiel. Bedenk bijvoorbeeld goed welke foto veel van jouw persoonlijkheid laat zien. Kies bij voorkeur voor een spontane foto. Schrijf daarnaast een interessante tekst die jou van de massa zal onderscheiden. Leg uit waarom jij, ook al ben je 50 plus, op dit moment op zoek bent naar de liefde. Wees niet bang om humor te gebruiken. Hiermee trek je al gauw de aandacht!

Niet iedere datingsite is even geschikt

Als je naar een datingsite op zoek gaat, zal je al snel overspoeld worden met meerdere hits. Online daten is nog nooit zó populair geweest. Je vindt dan ook talloze verschillende sites die allemaal beloven dat jij snel je liefdespartner zal vinden. Bedenk echter wel dat niet iedere datingsite even geschikt is. Vaak wordt er gezocht op doelgroepen. Zo zijn er datingsites voor jongere mensen, hoogopgeleiden, homoseksuelen en natuurlijk voor senioren. Kies voor een datingsite die bij jouw doelgroep aansluit. Zo is de kans groter dat je een goede match zal vinden.

Kies een geschikte datingsite

Wees direct eerlijk

Met dating-50 gaat het er toch wel een beetje anders aan toe dan op andere datingsites. Dit komt voornamelijk doordat de bezoekers over veel meer levenservaring beschikken. Bovendien weten zij precies wat ze wel of juist niet zoeken in een partner. Ook voor jezelf kan er het één en ander veranderd zijn door de jaren heen. Misschien zie je het wel helemaal niet meer zitten om samen te wonen en geef je de voorkeur aan een latrelatie of vind je ook dat seks niet zo’n belangrijke rol hoeft te spelen. Dat geeft allemaal niet, maar wees hier wel eerlijk over. Zo voorkom je teleurstellingen en misverstanden in de toekomst en weten jullie allebei waar jullie aan toe zijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *