EtenGezondheid

Afvaltips die écht werken!

Afvaltips die écht werken!

Tips om af te vallen nodig? Dan kun je je lol op als je het internet bekijkt. Heel het internet staat namelijk vol met allerlei verschillende diëten en technieken waarmee je zo snel mogelijk die overtollige kilo’s kwijt kunt raken. Of ze écht helpen? Dat is altijd weer de vraag. Helaas blijken de meeste tips op korte termijn inderdaad effect te hebben, maar belanden veel mensen op de lange termijn in een zogenaamd ‘jojo-effect’. Hierbij zijn ze uiteindelijk nog zwaarder dan het gewicht waar ze ooit mee begonnen. Hoog tijd om iets te vinden wat dus wel écht werkt. En niet alleen nu, maar voor altijd.

Ben jij toe aan een gezonder leven en een gezond lichaam? Met de volgende afvaltips moet dat zeker lukken!

Calorieën tellen

Veel vrouwen volgen dieet na dieet en ontzeggen zichzelf vrijwel alles wat ze lekker vinden. Dat je tijdens het afvallen niets lekkers meer mag eten is een illusie. Je moet afvallen immers niet als een tijdelijk iets zien, maar als een levensstijl. Natuurlijk mag dit iets minder streng als je eenmaal op een gezond gewicht bent, maar je zult altijd moeten blijven opletten om in goede conditie te blijven. Daarom is het vooral belangrijk om jezelf niets te ontzeggen. Je houdt het simpelweg niet vol om je hele leven zo min mogelijk koolhydraten te eten of nooit meer een zakje chips open te trekken. Daarom is het belangrijk om de juiste balans te vinden. De makkelijkste manier om dit te doen is door calorieën te tellen.

Eet je minder calorieën dan je dagelijks verbrand, dan val je af. Zo simpel is het. En het maakt eigenlijk niet uit hoe je aan die calorieën komt. Natuurlijk is het beter om gezondere opties te kiezen, maar als je een keer in het weekend een frietje wilt en de rest van de dag voor een calorietekort zorgt, dan past dit nog prima in een gezonde levensstijl.

Om uit te rekenen hoeveel calorieën je ongeveer nodig hebt, zijn er tegenwoordig verschillende online calculators te vinden die je hierbij kunnen helpen. Zo ontdek je je ADH, dit is wat je nodig hebt om te functioneren en de AMR, dit is wat je nodig hebt inclusief beweging. Ga ongeveer 500 calorieën onder je AMR zitten om circa een halve kilo per week af te vallen.

Wil niet te snel

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt afvallen. Natuurlijk wil je dan ook zo snel mogelijk resultaat zien. Het effect van jouw harde werk. Wil echter niet te stel. Als je een zogenaamd crashdieet volgt, dan is de kans groot dat je eetbuien krijgt of dat je straks, als je weer meer gaat eten, dubbel zo hard aan zult komen. Hoe langer je de tijd neemt, hoe groter de kans dat het resultaat blijvend zal zijn.

Verwen jezelf eens

Het is belangrijk om iets in het vooruitzicht te stellen. Kies er bijvoorbeeld voor om bij de eerste tien kilo een nieuwe broek te kopen of plan iedere maand één avondje lekker eten. Zo hou je het beter vol, omdat je weet dat er iets fijns in het vooruitzicht is. Door jezelf te verwennen hou je het beter vol en ben je minder snel geneigd om tussendoor te cheaten. Onthoud: het draait immers allemaal om balans!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *