EtenGezondheidwonen

Alles ins en outs over zilver schoonmaken

Zilver schoonmaken: Lees hier de beste tips voor zilver

Zilver is natuurlijk heel erg mooi, maar om zilver mooi te houden, dien je het zo nu en dan schoon te maken. Of het nou gaat om zilveren sieraden of zilver bestek: zilver schoonmaken is key! Daarbij is zilver juist het allermooist als het straalt. En dat stralen lukt alleen als je regelmatig de schoonmaakmiddelen erbij haalt. Nu ben je vast benieuwd hoe je dan precies zilver schoonmaakt. Daarom zal in dit artikel uitgebreid behandeld worden hoe je zilver het beste kunt schoonmaken. Dus ben jij benieuwd naar alle ins en outs van zilver schoonmaken? Schroom dan zeker niet om verder te lezen.

Waarom verkleurt zilver altijd?

Zoals je weet, verkleurt zilver na een tijdje. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk? Er zit eigenlijk een hele logische reden achter. Zilver wordt in principe zwart door zwavel. En wat zwavel precies is? Zwavel is iets wat in de lucht zit en in specifieke stoffen voorkomt. Maar wat gebeurt er dan als zwavel in contact komt met zilver? Heel simpel: er ontstaat dan een chemische reactie. Deze chemische reactie zorgt ervoor dat er een zwart laagje op het zilver wordt gevormd. Je zou het kunnen zien als een soort van roest, maar dat is het natuurlijk niet. Het is dus handig om te weten waar zwavel in zit. De grootste boosdoener is eigenlijk parfum. Vooral omdat de meeste mensen dagelijks parfum sprayen kan er snel een zwart laagje op zilver ontstaan. Pas hier dus mee op!

Hoe gaat zilver schoonmaken in zijn werk?

Nu je weet waarom zilver verkleurt, wil je vast ook weten hoe je het kunt schoonmaken. Het is namelijk haast niet te voorkomen dat zilver vies wordt. Natuurlijk worden er op het internet enorm veel tips gegeven betreft het schoonmaken van zilver. Maar dit zijn de tips waarvan ik haast zeker ben dat ze goed werken. Probeer ze dus vooral uit, zal ik zeggen. Hier komen ze:

Gebruik cola of azijn

Een bekende schoonmaak techniek is het gebruik van cola of azijn. Dit zijn producten die de meeste mensen wel in huis hebben, dus je hoeft waarschijnlijk niet naar de supermarkt te gaan! Hoe je hiermee zilver schoonmaakt? Je zou het zilverwerk als het ware kunnen laten weken in een bakje met de cola of azijn. Laat het er een paar uur of een hele nacht in zitten en táda: het zilverwerk is zo goed als nieuw.

Kies voor keukenzout en aluminiumfolie

Een andere wonderlijke tip is keukenzout en aluminiumfolie gebruiken om zilverwerk schoon te maken. Hoe je dit doet? Je plaatst in een bakje of kommetje een gevouwen stuk aluminiumfolie. Hier gooi je vervolgens keukenzout over. De volgende stap is dat je  het zilverwerk op het folie neerlegt en er heet water overheen giet. Zorg er hierbij voor dat de voorwerpen volledig onder water zijn. Het is de bedoeling dat je heel even wacht en vervolgens de voorwerpen omdraait. Vaak hoeft dit proces niet langer dan 2 minuten te duren, maar kijk vooral zelf wat voor jou werkt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *