AutoVakantie

Autovakantie? Zo bereid je jezelf goed voor!

Autovakantie

Op vakantie met de auto is heerlijk. Lekker zelf weten waar je naar toe gaat, hoe lang je hier over zal doen en hoe veel tussenstops je maakt. Vooral met kinderen is dit ideaal. Ondanks de hoge ‘fun-factor’ van een autovakantie, moeten er ook wel een aantal dingen geregeld worden. Je wil immers goed voorbereid op vakantie gaan. Hierbij is het ook belangrijk dat bijvoorbeeld de auto goed verzekerd is, nagekeken is voordat de reis begint en dat je voldoende spullen meeneemt. Ga jij binnenkort op autovakantie? Is een autoverzekering vergelijken niet jouw grootste hobby en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

vakantie met auto

Breng je auto naar de garage

Er is niets vervelender dan ergens in het buitenland langs de weg te staan. Pech onderweg is nooit gewenst maar zeker niet in een vreemd land! Natuurlijk kan je dit nooit helemaal voorkomen, maar je kan het risico wel beperken door de auto zorgvuldig te laten controleren. Breng hem daarom voor een algehele check naar de garage, zodat je zeker weet dat er mechanisch niets aan mankeert als je een lange rit gaat maken.

In sommige gevallen kan je dit natuurlijk niet voorkomen. Daarom is het wel belangrijk dat er ook pechhulp aanwezig is in het buitenland. Dit kan je vaak vinden in de polis van je huidige autoverzekering. Als er geen pechhulp binnen Europa inbegrepen is, kan een andere autoverzekering afsluiten een slimme keuze zijn. Vraag eventueel om advies bij verschillende verzekeraars en leg je zorgen uit. Zo weet je zeker dat je voor de juiste verzekering kiest en je met een gerust gevoel op pad kan gaan.

pech

Neem extra drinken en eten mee

Natuurlijk weet je altijd wel ongeveer wat je mee moet nemen op vakantie. Het voordeel aan een autoreis is dat je net zoveel mee kan nemen als dat er in de kofferbak past. Denk echter niet alleen aan de meest functionele spullen zoals koffers met kleding en toiletwaren. Denk ook aan eten en drinken voor onderweg. Wij adviseren dan ook altijd om een koelbox mee op reis te nemen. Zelfs als je verwacht dat je onderweg wel even stopt voor wat eten of drinken, kan het verstandig zijn om zelf ook wat te pakken. Niet alleen omdat reizen met wat snacks en drinken veel fijner is, maar ook omdat je in een file terecht kan komen of onverhoopt met pech langs de weg komt te staan. Dan is het fijn om over een voorraadje voedings- en drinkwaren te beschikken!

Welke verkeersregels gelden er in het buitenland?

Over het algemeen kan je stellen dat de meeste verkeersregels overal ter wereld wel hetzelfde zijn. Toch kennen sommige landen weer net wat variaties op de wet. Zo is het in Duitsland tijdens de winterperiode bijvoorbeeld verplicht om met winterbanden te rijden. In sommige landen geldt een stopbord tevens als verkeerslicht. Je mag hierbij niet langzaam doorrijden, maar je moet echt stoppen, goed naar links en rechts kijken en dan pas doorrijden. Doe je dit niet? Dan staat je een fikse boete te wachten. Dit terwijl het in Nederland gedoogd wordt om rustig door te rijden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *