AutoZakelijk

Besparen op de aanschaf van een tweedehands auto

Besparen op de aanschaf van een tweedehands auto

Ben je toe aan een nieuwe auto? Of wil je misschien wel een tweede auto aan jullie ‘wagenpark’ toevoegen? Dan wil je waarschijnlijk niet al te veel uitgeven. Het is fijn als er weer gereden kan worden, maar je hebt nu misschien niet de financiële middelen om de beste en nieuwste auto te kopen. Gelukkig is er tweedehands ook genoeg te vinden. Wel is het hierbij belangrijk om op enkele punten te letten. Zeker wanneer je ook nog eens met een krap budget zit. Benieuwd hoe je kunt besparen op de aanschaf van een tweedehands auto? Met dit artikel helpen we je graag op weg.

Bepaal het budget

Voordat je gaat zoeken naar de juiste auto is het eerst heel belangrijk om een budget vast te stellen. Weet wat je maximaal kunt uitgeven. Heb je nog een auto staan die je eventueel wil inruilen? Dan kan je hier wellicht ook nog wat geld voor krijgen. Op die manier wordt het budget misschien ruimer dan je had verwacht.

Heb je momenteel door een speling van het lot plotseling te weinig spaargeld over? En moet je tegelijkertijd echt nu een nieuwe auto aanschaffen? Als er te weinig tijd is om het geld bij elkaar te sparen, dan kan je er altijd voor kiezen om een lening af te sluiten. Geld lenen voor een auto moet wel verantwoord gebeuren. Dat betekent dat je enkel leent wat je ook daadwerkelijk terug kunt betalen.

Spaar je normaal gesproken maandelijks een x-bedrag voor onvoorziene kosten of inderdaad de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto? Probeer dit bedrag dan te gebruiken voor aflossing en rente. Zo weet je ook direct wat financieel maandelijks haalbaar is en welk bedrag hierbij hoort. Dit bedrag wordt vervolgens jouw maximum budget. Met die wetenschap kan het onderhandelen echt gaan beginnen.

Onderhandelen met een particulier

Wil je een tweedehands auto bij een particulier kopen? Besef dan goed dat er altijd ruimte voor onderhandelen zal zijn. Bij de autodealer gebruiken ze meestal een marge van circa tien procent. Daarom is het altijd de moeite waard om hierover te spreken. De meeste particulieren zetten de vraagprijs van hun voertuigen ook hoger in omdat ze weten dat men gaat onderhandelen. Het zou dan ook onverstandig zijn om hier geen gebruik van te maken.

De beste manier om te onderhandelen met particulieren is door in te spelen op hun eigen emoties. Hoe zit het bijvoorbeeld met de laatste APK? Is de auto alweer bijna aan de beurt? Dan weet je niet in hoeverre dit extra kosten gaat opleveren. Dit kan gebruikt worden om extra geld van de vraagprijs af te snoepen.

Wees je er ook van bewust dat een particulier vaak zo snel mogelijk van de auto af wilt. Deze staat in de weg en veroorzaakt alleen maar dubbele kosten. Vaak willen zij dan ook wel verlagen als jij zegt dat je de auto zo snel mogelijk mee wilt nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *