VrouwenZakelijk

Bijles voorbereiden met je kind 

Bijles voorbereiden met je kind 

Bijles wordt ingezet om een kind te helpen. Heeft jouw zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Dan zet je bijles in om achterstand te verhelpen. Hoewel een goede bijlesdocent het verschil kan maken, is een goede voorbereiding het halve werk. In deze blog leggen wij je uit hoe je bijles goed voorbereid met je kind. Zo maak je een goede start aan de bijles. 

Wat zijn jullie verwachtingen van de bijles? 

Voordat je kind start aan bijles is het belangrijk om te bespreken welke verwachtingen jullie hebben. Niet alleen jij, als ouder, maar ook welke verwachtingen het kind heeft. Bespreek hierbij zaken zoals;

  • hoe vaak de bijles plaatsvindt. 
  • de duur van de bijles. 
  • welke uitkomsten belangrijk zijn. 

Probeer op één lijn te komen met je kind. Het belangrijk dat jullie op één lijn zitten. 

Het kan gebeuren dat je er niet uitkomt met je kind. Het komt wel eens voor dat een kind minder bijles wil of helemaal geen. Bespreek dit ook met de bijlesdocent. Zo zijn alle verwachtingen duidelijk. 

Wat zijn jullie verwachtingen van de bijles? 

Maak je verwachtingen duidelijk aan de bijlesdocent

Bespreek alle verwachtingen met de bijlesdocent. Laat weten wat jij, als ouder, verwacht, maar ook wat het kind verwacht van de bijles. Mocht je kind negatief tegen de bijles aankijken. Dan is het belangrijk dat de bijlesdocent hiervan op de hoogte is. Op deze manier kan hij ook voldoen aan jullie verwachtingen.

Alle materialen verzamelen

Verzamel voordat je start met de bijles ook alle materialen die nodig zijn. Denk hierbij aan oude toetsen, rapporten en oefenopdrachten van school. De docent zal zelf ook oefenmateriaal meenemen, maar heeft zeker baat bij schoolmateriaal. Zo krijgt een bijlesdocent meer inzicht. Rapporten en oude toetsen zeggen veel de huidige leerachterstand van het kind. 

De kennismaking 

De eerste afspraak met de bijlesdocent moet je echt gebruiken om kennis te maken. Natuurlijk wil je graag dat je kind direct aan de slag gaat. Maar wacht hier nog eventjes mee. Ze kunnen wel aan de slag gaan de eerste keer, maar maak eerst goed kennis. 

De bijlesdocent en jouw kind gaan veel tijd samen doorbrengen. Is er geen klik tussen jouw kind en de docent? Overweeg samen met je kind of dit wel de juiste docent is. 

Maak een duidelijke planning met de bijlesdocent

De planning van de bijlessen is belangrijk. Zorg ervoor dat je bij de eerste ontmoeting alle data klaar hebt liggen. Zo plan je samen goede momenten in. Plan samen met je kind en denk natuurlijk ook aan de planning van school hierbij! 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *