modeVrouwen

Biologische make-up: de voor- en nadelen

Biologische make-up neemt de laatste jaren sterk toe in populariteit. De meeste mensen zijn het er wel overeen dat biologische make-up beter is dan de normale versies. Biologische make-up is namelijk vrij van schadelijke ingrediënten en wordt met oog op het milieu geproduceerd. Echter zitten er ook nadelen verbonden aan het gebruik van biologische make-up. Daarom nemen we de voor- en nadelen met je door. Zo kan je zelf de afweging maken!

Het is beter voor het milieu

Niet alleen de farmaceutische en olie industrie zorgen voor veel uitstoot van vervuilende stoffen. De schoonheidsindustrie zorgt ook zeker voor de nodige vervuiling. Dit komt vooral door het gebruik van synthetische materialen die vrijkomen bij de productie van make-up. Deze materialen zijn uiterst schadelijk voor onze omgeving. De organische make-up industrie is nog niet helemaal perfect, maar is al een stuk beter voor het milieu dan de huidige synthetische. Daarnaast komt organische make-up ook vaak zonder verpakking. Of in verpakkingen die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar of herbruikbaar materiaal.

Het gaat niet zo lang mee

Een biologisch product mag geen kunstmatige conserveermiddelen bevatten. Dit is goed voor je huid, maar niet voor de houdbaarheidsdatum. Vaak kunnen synthetische make-up producten nog wel een tijdje gebruikt worden nadat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Echter kun je bij biologische producten makkelijk zien wanneer ze niet goed meer zijn. De geur zal bijvoorbeeld veranderen, waardoor je het beter gelijk weg kunt gooien. Je kan dit probleem gedeeltelijk oplossen door kleinere hoeveelheden te kopen. Zo kan je nieuwe producten kopen wanneer ze opgaan en hoef je minder weg te gooien.

Vaak zijn ze niet getest op dieren

Biologische producten zijn meestal niet op dieren getest. We zeggen meestal, want dit is niet altijd het geval. Lees dus altijd goed de verpakking voordat je een product koopt. Wel is het zo dat biologische producten minder vaak op dieren wordt getest dan de synthetische variant.

De kleuren zijn niet zo levendig

Iedereen houdt van felle kleuren. Of het nu gaat om lippenstift, ogen of een andere deel van je gezicht. Echter zijn de felle kleuren niet natuurlijk gecreëerd. Om deze kleuren te maken zijn kunstmatige ingrediënten nodig. Biologische producten hebben minder felle tinten waardoor dit als nadeel kan worden gezien.

Biologische make-up

Ze laten je hormonen met rust

Make-up producten kunnen niet alleen je huid aantasten. De chemicaliën kunnen ook voor een verstoring van je hormonale regeling zorgen. Het knoeien met deze systemen van je lichaam kan zorgen voor stemmingswisselingen, onevenwichtigheden en zelfs vruchtbaarheidsproblemen en kanker. Je kan dus wel begrijpen dat natuurlijke producten gezonder zijn. Je doet er het beste aan om alle kunstmatige producten te vermijden wanneer je geen risico wilt lopen op gezondheidsproblemen.

Ben je nog niet helemaal verkocht aan het idee om enkel natuurlijke producten te gebruiken? Gooi dan niet gelijk je hele synthetische schoonheidsproducten de prullenbak in. Probeer in plaats daarvan in kleine stapjes nieuwe organische producten uit. Al zou iedereen een synthetisch product vervangen voor een biologische versie, zou dit al veel verschil maken voor een gezonder milieu en natuurlijk een gezonder lichaam.

Hoewel de prijskaartjes hoger zijn van biologische producten. Is het vaak zeker de moeite waard om toch te overwegen om over te stappen. De voordelen wegen steeds beter op tegen de nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *