Vrouwen

Border collie kennel fokker

Bordercollie

Wanneer je op zoek gaat naar een border collie pup moet je altijd er voor zorgen dat je een goede border collie kennel fokker hebt en niet eentje die het doet voor het geld. 

Waar let je op bij aanschaf van een pup?

Wanneer je op bezoek gaat bij een fokker is het erg belangrijk dat je veel vragen stelt zodat je er een fijn gevoel bij krijgt. Een echte fokker stelt ook jouw vragen terug. Omdat ze af en toe een nestje hebben willen ze het beste voor de pups. Zo is het belangrijk dat je weet of de fokker is aangesloten bij de rasvereniging. 

Bij meerdere fokkers langs gaan is ook een goede zet. Je weet dan ook een beetje wat je kunt verwachten en je hebt vergelijkingsmateriaal. Wanneer je op bezoek bent bij een fokker is het heel belangrijk dat je bepaalde vragen stelt. Maar ook dat je de moederhond mag zien en dan kan je ook al een beetje zien wat het karakter is. Ook al is de fokker actief lid bij een rasvereniging is het altijd goed om vragen te stellen. Je kunt dan denken aan:

  • Hoe de pups opgroeien of dat in huiselijke kring is en of ze ook voldoende contact heeft met andere mensen als de fokker. 
  • De verkoopleeftijd is ook zeker iets waar je mee bezig moet zijn. Dus wanneer je een pup neemt vraag hoe oud de pup is. Ze mogen pas met 7 weken bij de moeder weg. 
  • Het welzijn van de moeder is ook erg belangrijk. De hond mag maar maximaal 5 nestjes hebben en moet er een jaar tussen 2 nestjes zijn. De hond moet minimaal 18 maand zijn voor het voor het eerst mag dekken. 
  • Ook bij de border collie komen erfelijke ziektes voor. Daarom moet de fokker ook enkele checks gedaan hebben om er zeker van te zijn dat de pups niets mankeren. 
  • Het is ook heel erg belangrijk om te weten hoe de pup gesocialiseerd wordt. 
  • Wie de ouders zijn en of je die mag zien, maar ook de stamboom is goed om te mogen zien. 
  • Je mag ook best vragen vanaf wanneer je bij de hond mag komen kijken. 
  • Wanneer je overgaat tot kopen is het belangrijk dat je een goed juridisch contract hebt met duidelijke afspraken. Teken het contract pas als je het goed gelezen hebt. 

Wanneer de pup eenmaal geboren is wil je er natuurlijk heel graag naar toe om de pup te knuffelen. Maar houdt er rekening mee dat de meeste fokkers de eerste weken geen bezoek bij de honden toegelaten. De moederhond kan dan aan de pups wennen en ze opvoeden. Na ongeveer 4 weken laat de fokker wel mensen op bezoek komen en als de moederhond het toe laat dan ook bij de pups. De Border Collie kan heel erg goed samen met een Bengaal kat of andere kat soorten. 

Wanneer je een pup wilt kopen doe dit dan niet via de verkoopplatforms omdat deze niet altijd te vertrouwen zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *