Vrouwenwonen

Borrelen met vriendinnen in jouw sfeervolle tuin

Borrelen met vriendinnen in jouw sfeervolle tuin

Er is niets zo fijn om in de zomer met lekker weer te gaan borrelen met vriendinnen. Alleen jij weet niet goed hoe je jouw tuin sfeervol kunt maken. Om jou daarbij te helpen hebben we verschillende tips opgesteld waardoor jij zo vaak met je vriendinnen kan borrelen in de tuin als je maar wilt!

Verlichting

Het eerste wat je moet doen om de tuin sfeervoller te maken is verlichting toevoegen. Een tuin krijgt gelijk veel meer warmte als je verlichting toevoegt. Dit geldt natuurlijk voornamelijk voor in de avond. Als er in de avond geen licht aanwezig is heeft het geen zin om je vriendinnen uit te nodigen. LED tuinverlichting is ideaal om te gebruiken om de tuin te verlichten en dus ook sfeervoller te maken.

Decoratie

Een andere optie om meer sfeer te creƫren is om decoraties toe te voegen aan de tuin. Een goed voorbeeld is de schutting. Veel mensen hebben een kale schutting in hun tuin staan. Het simpelweg decoreren van de schutting zal direct de tuin meer sfeer geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan potten met planten erin of een tuinschilderij.

Barbeque

Borrelen kan natuurlijk ook met een heerlijke barbeque erbij. Barbeques zijn namelijk ook erg goed als decoratie en het zorgt ervoor dat iedereen direct iets te eten heeft. De barbeque dient namelijk ook als sfeerelement, waardoor de tuin direct veel levendiger lijkt. Er moet per slot van rekening steeds naar de barbecue gelopen worden, waardoor er meer dynamiek ontstaat in de tuin. Een ander voorbeeld is het aanleggen van een buitenkeuken. Dit is wel meer een luxeproduct, maar voor iemand die vaak in de tuin aanwezig is, is het ideaal.

Gebruik water

Door elementen aan de tuin toe te voegen waar water in stroomt, voegt dat een extra sfeer middel toe. Een fontein of een waterval zijn varianten waardoor er altijd iets gebeurd in de tuin, zonder dat er veel voor nodig is. Let hierbij op dat er genoeg ruimte voor moet zijn en dat het soms wel een prijskaartje kent. Wil je liever geen stromend water gebruiken, dan is er ook de mogelijkheid om een waterschaal neer te zetten. Dit is eenmalig werk en geeft direct een leuk effect aan de tuin. Hierbij is het de bedoeling dat de schaal gevuld wordt met water en met waterplanten.

Meubels

Sommige mensen denken dat meubels niet thuishoren in een tuin, maar dit kan er wel degelijk voor zorgen dat de tuin een stuk levendiger wordt. Als je weet dat er visite langskomt is het aan te raden om bijvoorbeeld stoelen in de tuin neer te zetten die je normaal alleen in huis zou verwachten. Hierdoor neem je het huiselijke sfeertje mee naar de tuin. Let hierbij wel op dat de meubels weer op tijd naar binnen gaan voordat het gaat regenen.

Houd het bij

Een tuin moet net zoals veel dingen onderhouden worden. Zeker omdat een tuin buiten staat kan het weer een flinke invloed uitoefenen. Zorg ervoor dat alles er netjes uitziet voordat je vriendinnen langskomen. Dit geldt ook voor alle spullen die eventueel rondslingeren in de tuin. Een verzorgde tuin straalt namelijk direct uit dat er aandacht in is gestoken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *