wonen

De 3 grootste voordelen van LED verlichting

De 3 grootste voordelen van LED verlichting

Van wat voor soort lampen maak jij gebruik in huis? Als we die vraag stellen zien we geregeld vragende gezichten. In de praktijk blijkt dat de meeste vrouwen geen enkel idee hebben welke ze lampen precies gebruiken. Zodra er eentje kapot springt, kijken ze pas welke lamp ze opnieuw moeten halen. Hierbij denken ze vaak nooit aan de mogelijkheid om deze voor een geheel nieuwe lampsoort te vervangen, maar kopen ze simpelweg wat op de ‘verpakking’ staat. Fout! Het kan namelijk ontzettend veel voordelen opleveren om conventionele verlichting voor LED lampen te vervangen. Bovendien hoeft dit helemaal niet saai te zijn. Met LED inbouwspots kun je namelijk niet alleen van talloze voordelen genieten, maar creëer je ook nog eens een ultieme sfeermaker in huis!

Overweeg jij om LED verlichting aan te schaffen en ben je benieuwd naar de voordelen? Wij zetten de 3 grootste voordelen voor jou op een rijtje.

1.         Energiezuinig en milieuvriendelijk

Dit zijn waarschijnlijk de grootste voordelen van LED verlichting en tevens de voornaamste reden waarom steeds meer mensen overstappen. LED verlichting is namelijk veel energiezuiniger dan conventionele verlichting. Dit komt doordat de energie op een veel efficiëntere wijze wordt omgezet. Hierdoor bespaar je niet alleen heel veel geld op je energierekening, een bedrag wat steeds meer wordt door de stijgende energieprijzen, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Per ledlamp kan de besparing tot maar liefst € 80,- oplopen. Bedenk nu eens hoeveel geld je bespaart als je alle lampen in huis vervangt.

Wist je dat een ledlamp bovendien ook nog eens over een zeer lange levensduur beschikt? De meeste ledlampen gaan circa tien jaar mee! Hierdoor hoef je deze ook nog eens heel weinig te vervangen, waardoor je de aanschafkosten makkelijk terugverdiend.

energiezuinig en milieuvriendelijk led verlichting

2.         Mooie lichtkleur

Heel vaak zijn mensen nog steeds in de veronderstelling dat ledlampen over een koel licht beschikken. Dit komt voornamelijk doordat dit vroeger ook echt zo was. Ledlampen stonden nooit bekend om hun warme en mooie kleuren. Gelukkig is dit tegenwoordig wel anders. De techniek heeft immers niet stilgestaan, waardoor je inmiddels van geweldige sfeerverlichting kunt profiteren.

Doordat je anno 2019 van een enorm rijk assortiment aan keuzes kunt genieten is de ledlamp voor alle doeleinden te gebruiken. Of je nu op zoek bent naar accent- of sfeerverlichting of je basisverlichting wilt versterken. Alles kan en alles mag met een ledlamp!

3.         LED verlichting wordt nooit warm

Heb je ooit wel eens je handen verbrand bij het vervangen van een gloeilamp? Dan ben je zeker niet de enige. Doordat gloeilampen hun energie niet goed kunnen omzetten, worden ze heel warm en gaan ze ‘gloeien’. Je zal zeker niet de laatste zijn die hierdoor zijn handen lelijk heeft verbrand toen de lamp aan vervanging toe was. Heel gevaarlijk, want dit levert niet alleen brandwonden op, maar kan ook nog eens brand veroorzaken. Met LED verlichting is dit probleem gelukkig verleden tijd. Doordat ledlampen energie veel makkelijker omzetten in licht, zal de lamp nooit te heet worden. Hierdoor geniet je van brandveilige lampen en hoef je je handen nooit meer te branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *