Vrouwen

De e bike, niet meer weg te denken uit het straatbeeld

De e bike, niet meer weg te denken uit het straatbeeld

Wanneer je vandaag de dag een fietsenwinkel binnenloopt, zullen de verkopers je vertellen dat 80 tot 90 procent van het aantal fietsen dat zij verkopen e bikes is. Deze fiets is echt ongelooflijk populair. Er zijn heel veel verschillende modellen verkrijgbaar. De gangbare e bike wordt ook wel pedelec genoemd en daarbij trap je wel zelf mee maar je krijgt ondersteuning van de motor. Je kunt modellen kopen met zowel voorwiel-, middenmotor- of achterwielondersteuning. Voor diverse doeleinden zijn er modellen verkrijgbaar: een stoere stadfiets, een superstevige fiets voor over heuvelachtig terrein, of zelfs een elektrische bakfiets om je kindjes in mee te vervoeren tijdens een dagje naar het strand. Online kun je er vele kopen, zo kun je op het web bijvoorbeeld een amslod e bike kopen.

Waar let je op bij het kopen van een e bike?

Indien je een e bike gaat kopen, zoals een amslod e bike, zijn er diverse dingen waar je op moet letten. Hierboven noemden we de motorondersteuning al. Voorwielmotorondersteuning is erg stil maar fietst zwaar en je slipt eerder met een e bike met dit type motor. Een achterwielmotor heeft de beperking dat je deze enkel en alleen kunt kopen met een derailleurversnelling. Een middenmotor lijkt de beste keuze. Deze is ook niet zo gevoelig voor storingen. Een ander punt waar je op moet letten bij het kopen van een e bike is de actieradius: het aantal kilometers dat je met een volgelaten accu kunt rijden. Zorg ook dat je niet het goedkoopste type accu koopt. Je kunt de accu eenvoudig thuis opladen, een extra accu aanschaffen is wenselijk, deze kun je dan in je fietstas doen tijdens een rit.

Welke e bike past bij jou?

Indien je niet precies weet welke e bike nu bij jou past kun je je natuurlijk eenvoudig online oriënteren. En je kunt bij diverse fietsenwinkels binnenlopen om vragen te stellen aan de verkopers. Zij kunnen je alle voor- en nadelen van een e bike vertellen. Vaak is het mogelijk een proefrit te maken, zo kom je er achter of dit type fiets wel echt iets voor jou is. Veel klantenervaringen zijn tevens te lezen op fiets reviews amslod. Of kijk eens op klanten reviews Amslod. Er zitten welke enkele nadelen aan de e bike: hij heeft wel wat CO2 uitstoot en bij het produceren van de accu komen wat schadelijke stoffen vrij. Ook is een accu brandgevaarlijk. Daarom dien je voorzichtig met de accu om te gaan. Maar de voordelen zijn enorm, zo ben je sneller op je werk, hoef je minder hard te trappen en fiets je met gemak 40 kilometer. Ook steeds meer jongeren maken er gebruik van. Twijfel je nog? Lees dan vooral een heleboel review online van de diverse e-bikes, om je verder te oriënteren. Een amslod e bike kopen is een investering waar je goed over na denkt, omdat je er jaren plezier van wilt hebben, dus neem de tijd voordat je een keuze maakt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *