KledingmodeVrouwen

De hipste modetrend van 2020

De hipste modetrend van 2020

Hip. Dat is toch wel hét woord dat ieder jaar weer terugkomt. Meestal zo aan het begin van het nieuwe jaar. Want ja, new year, new me, toch? Iedereen wilt natuurlijk hip zijn. We volgen met z’n allen dan ook maar al te graag alle nieuwe trends op het gebied van mode, eten, gezondheid, reizen en ga zo maar door. Jaar in, jaar uit. Zelf ben ik stiekem ook best wel een trendvolger, en niet zozeer een trendsetter. Zo volg ik altijd de laatste modetrends, om er zo hip mogelijk bij te kunnen lopen. Soms tot grote ergernis van mijn tienerdochter, wanneer ik in dezelfde outfit als haar voor de dag kom. Oeps! Maar goed, wat is nu dé trend van 2020? Weet jij het al? Het is bamboe kleding! Van bamboe ondergoed tot bamboe bovenkleding – het is hartstikke hip! Maar waarom?

Duurzaamheid

Het jaar 2019 draaide natuurlijk vooral om het klimaat en de stikstofcrisis. Nou, alle klimaatliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen, want deze bamboe trend is helemaal klimaatvriendelijk. Wist je namelijk dat het een duurzaam alternatief is voor reguliere kleding? Het is dan ook niet gek dat de vraag naar bamboe kleding alsmaar toeneemt. We maken ons steeds meer zorgen over het klimaat, en willen dan ook graag ons steentje bijdragen aan een gezonder milieu. Hier horen duurzame alternatieven als bamboe kleding bij. Bamboe is een sterke grassoort, die zonder gebruik van enige pesticiden kan groeien, wat weer beter is voor het milieu.

bamboe ondergoed
=

Comfort en hygiëne

Naast de hoge duurzaamheid, kent het gebruik van bamboe in kleding en ondergoed nog meer belangrijke voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van comfort en hygiëne? Dit zijn beide belangrijke factoren die een rol spelen in je kledingkeuze. Met name wanneer het ondergoed betreft, wil je natuurlijk dat dit comfortabel zit en hygiënisch is. Bij bamboe ondergoed is dit absoluut het geval. Het is namelijk super zacht en hierdoor erg fijn om te dragen. Wist je bovendien dat bamboe van nature antibacterieel is? Zo blijf je extra fris. Daarnaast kan bamboe tot 70% meer vocht absorberen dan katoen. Sport je graag? Dan is een outfit van bamboe dus zeer geschikt! Denk hierbij aan ondergoed, sokken en bijvoorbeeld een yoga broek.

Alle seizoenen draagbaar

Tot slot nóg een fijn voordeel van bamboe kleding: je kunt het alle seizoenen dragen. Of het nu zomer of winter is, bamboe kleding kan altijd. Maar, hoor ik je denken, krijg je dan niet bloedheet in de zomer of juist ijskoud in de winter? Het antwoord op beide vragen is nee! Hoe zit dat? Kleding gemaakt van bamboe houd je merkbaar koeler in de zomer en warmer in de winter. Dit is te danken aan de eigenschappen en structuur van bamboe vezels. Hierdoor is bamboe bij uitstek geschikt om als base layer te dragen, onder alle weersomstandigheden. In de winter houdt bamboe kleding je tot wel 3 graden warmer dan traditionele kleding!

Bovendien biedt bamboe ook nog eens optimale bescherming voor je huid. Maar liefst 98% van de voor mensen schadelijke Uv-straling wordt namelijk gefilterd door bamboe vezels. Hierdoor is bamboe kleding een perfecte natuurlijke beschermer voor je huid. Als dat geen reden is om bamboe kleding aan te schaffen…

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *