EtenVrouwen

De lekkerste bbq recepten voor deze zomer!

De lekkerste bbq recepten voor deze zomer!

Het voorjaar is inmiddels al weer een tijdje geleden van start gegaan. Misschien kijk jij op dit moment al reikhalzend uit naar de zomer. Hét seizoen waarin de barbecue echt uit de schuur gehaald mag worden. Je weer kunt experimenteren met heerlijke recepten en gezellige avondjes thuis kunt organiseren. Kun jij ook niet wachten? Laat je dan door ons inspireren met de lekkerste barbecue recepten van 2020!

Hmmm, de geur van houtskool, sappig vlees of vis en de klanken van gezellige gesprekken in de achtertuinen. Barbecueën, we doen het allemaal. Nu de zomermaanden er weer aan komen, hebben de meeste mensen al de barbecuekriebels te pakken. Maar waar de één genoegen neemt met een hamburger van de supermarkt, pakt de ander grootschalig uit. Wil jij het BBQ seizoen dit jaar net wat spectaculairder aan pakken? Dan helpen wij jou alvast aan de nodige inspiratie.

Heerlijke kruidige aardappelpartjes uit de folie

Wil je naast de overdaad aan vlees en vis ook een lekker bijgerecht serveren? Kies dan voor deze kruidige aardappelpartjes uit de folie. Snel en eenvoudig te maken en bovenal: een overheerlijke side dish!

Kies je voor gemak? Haal dan standaard aardappelpartjes uit de supermarkt en kruid deze zelf. Je kunt er ook voor kiezen om de aardappelpartjes zelf te snijden. Kies voor lekkere stevige rode aardappeltjes en snijd ze in parten. Zorg er voor dat alle partjes over ongeveer dezelfde dikte beschikken, zodat ze over dezelfde bereidingstijd beschikken.

Kruid de aardappeltjes met een scheut olijfolie, een klein beetje rode wijnazijn, uitgeperste knoflook en oregano, zout en rode ui naar smaak. Wikkel de aardappeltjes vervolgens in aluminiumfolie en prik enkele gaatjes in de bovenkant, zodat je een gelijkmatige garing krijgt. Dit pakketje leg je vervolgens op een voorverwarmde barbecue. De temperatuur moet ongeveer 200 graden zijn voor een goede garing. Laat ze ongeveer 20 tot 30 minuten liggen en prik af en toe met een satéprikker door de folie heen. Als je goed door de aardappels heen kunt prikken zijn ze klaar.

Heerlijke kruidige aardappelpartjes uit de folie

Pakketje met zalm

Zalm is bij veel Nederlanders favoriet op de BBQ. En geen wonder, want deze vissoort is ontzettend veelzijdig en kan op enorm veel verschillende manieren bereid worden. Maak een pakketje van aluminiumfolie, besprenkel de vis met olijfolie en voeg kruiden en groenten naar wens toe. Serveer de vis met heerlijke kruidige aardappelpartjes en je geniet niet alleen van een heerlijke, maar ook nog eens een super gezonde maaltijd van de barbecue. Win-win!

Heerlijke malse spareribs

Een groot stuk vlees mag natuurlijk zeker niet ontbreken tijdens jouw BBQ feestje. Kies je voor een chique stukje entrecôte of gaan jullie heerlijk kluiven aan een stel malse spareribs? Wat ons betreft kiezen we voor dat laatste. Wie is er nou eenmaal niet dol op een paar heerlijke spareribs?

Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door voorgekruide spareribs bij de slager te kopen. Zeker rond deze tijd hebben slagers deze volop in de verkoop, maar je kunt er ook voor kiezen om de spareribs zelf te kruiden. Bij spareribs geldt dat low & slow verreweg de beste bereidingsmethode is. Neem de tijd om ze rustig te garen, marineer ze meerdere keren en je geniet van vlees dat zo van het bot valt.

Online vind je meerdere recepten voor de meest malse spareribs van de barbecue. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies aan de slager. Deze beschikken vaak zelf over een aantal trucs en lekkere recepten om zelf de lekkerste spareribs te bereiden. Oefening baart kunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *