Vakantie

De leukste buurten om te bezoeken tijdens het rondstruinen Amsterdam

Amsterdam

Het is mooi en interessant, schilderachtig maar eigenzinnig, modern, maar klassiek. Als je een reis naar onze hoofdstad hebt gepland om er eens een dagje rond te struinen, hopen wij dat deze gids je kan helpen het meeste uit alle prachtige Amsterdamse bezienswaardigheden te halen.Een eigenzinnige, drukke, historische stad vol bruggen, verschillende gevels en legioenen fietsen. Hoewel het centrum van Amsterdam niet erg groot is (je kent alle grote grachten binnen een dag of twee) en het gemakkelijk is om er snel doorheen te raken. Een grootse stad maar ook zeer knus.

Amsterdam heeft een fantastisch openbaar vervoersnetwerk, dus je kunt vrijwel overal in de stad gemakkelijk de tram, bus of metro nemen. Maak je geen zorgen als je een krap budget hebt; de stad is erg beloopbaar. De centrale grachtengordels (die vanaf het centraal station in halve cirkels lopen) zijn het meest populaire deel van de stad voor toeristen en attracties zoals het Anne Frank Huis, de Wallen, Madame Tussauds, het koninklijk paleis en de Dam. Het is een geweldige buurt om te winkelen en de meest bekende bezienswaardigheden te zien, maar het kan er wel een beetje druk worden. 

Vrees niet, er zijn andere geweldige buurten die op korte loopafstand liggen. Hier zijn enkele favorieten:

Jordaan: 

Gelegen aan de rand van de grote grachten, heeft de Jordaan naam gekregen met zijn mooie straatjes en coole cafés. Maak wat foto’s van de bruggen en prachtige huizen aan de Egelantiersgracht of Prinsengracht, blader door de winkels op de Westerstraat of neem even een stop om je mond vol te proppen met wat Hollandse appeltaart in de lokale lunchrooms.

Jordaan

De Pijp: 

De Pijp, vernoemd naar de lange straten met rijen volgepakte huizen (de pijpen), is een eigenzinnige, creatieve buurt met interessante winkels en restaurants. Er is natuurlijk de Albert Cuypmarkt, maar ook vele hippe cafés, coole woonwarenhuizen, kleurrijke eettentjes en het Sarphatipark, voor wanneer je toe bent aan wat groen.

Oud West: 

Boheems, multicultureel en cool; Oud West is een toevluchtsoord voor geweldige restaurants (vooral veganistische en vegetarische restaurants) en trendy winkels. Ga naar de Kinkerstraat om door de winkels te snuffelen of op zoek te gaan naar interessante geschenken. Neem een heerlijke koffie in de Amsterdam West Coffeeshop (Ja, die verkopen ook normale koffie), ronddwalen in het Rembrandtpark of je maag vullen bij Foodhallen.

Bron: www.hunters-coffeeshop.com

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *