Vrouwenwonen

De perfecte eettafelstoelen voor een kindvriendelijke eetkamer

De perfecte eettafelstoelen voor een kindvriendelijke eetkamer

Urenlang tafelen, gezellig de dag bespreken met het hele gezin, spelletjes spelen, nog even studeren of werken of gewoon een kopje koffie drinken. De eetkamer kan enorm veel verschillende functies binnen het huishouden vervullen. Het is dan ook niet gek dat dit als dé centrale ruimte van huis wordt beschouwd.

Wie kleine kinderen heeft, zal echter volledig beamen dat een kindvriendelijke inrichting van essentieel belang is. Je bent immers nooit gerust en je moet soms ogen op je rug hebben om hun veiligheid te waarborgen. Juist in de eetkamer, de ruimte die enorm vaak gebruikt wordt, is het dan ook belangrijk om met een kindvriendelijk interieur rekening te houden. Hierbij spelen voornamelijk de eetkamerstoelen een belangrijke rol bij. Maar waar let je op bij het vinden van de perfecte eettafelstoelen voor een kindvriendelijke eetkamer? Wij helpen je alvast een beetje op weg!

Makkelijk schoon te maken

Stoffen eetkamerstoelen kunnen natuurlijk een prachtige verrijking voor iedere eettafel zijn, maar is het ook wel zo handig met kleine kinderen? Wil je een eerlijk antwoord? Dan is dit waarschijnlijk geen beste optie. Alhoewel stof heel mooi staat, is dit vaak ook moeilijk schoon te maken. Hardnekkige vlekken krijg je er al snel moeilijk uit en je loopt ook nog eens het risico dat er kleurverschil ontstaat als je iedere avond met chemische schoonmaakmiddelen aan het boenen slaat.

Iedere ouder van jonge (en oudere!) kinderen zal beamen dat het een aardige kliederboel kan zijn na het avondeten. Soms lijkt het wel alsof er meer eten op de grond en de stoelen terecht komt dan in hun monden. Dat is misschien niet erg op een kindvriendelijke vakantie waar ze wel wat gewend zijn. Maar niet op de stoffen bekleding van je nieuwe eetkamerstoelen. Daarom is het fijn als het schoonmaakwerk na het eten niet al te veel tijd kost. Niet alleen een stuk hygiënischer, maar het bespaart je ook nog eens een hoop stress tijdens het eten. Kies bij voorkeur voor lederen of plastic stoelen, deze zijn eenvoudig af te nemen met een doekje en childproof.

Makkelijk schoon te maken

Kies voor een eetkamerbank

Komen er regelmatig vriendjes en vriendinnetjes van jouw kroost over de vloer? Spelen ze soms uren aan de eettafel of prikken ze graag een vorkje mee? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om over voldoende ruimte aan de eettafel te beschikken. Nu kan je een heel stel extra (kindvriendelijke) stoelen aanschaffen, maar er is ook nog een andere optie: een eetkamerbank. Een eetkamerbank is prima geschikt voor grote gezinnen of families waar vaak extra eters over de vloer komen. Hier kan je eenvoudig meer kinderen op kwijt en ze genieten ook nog eens van hun ‘eigen plekje’ aan tafel.

Bovendien kan je een kindvriendelijke eetkamerbank ook nog eens met verschillende soorten eetkamerstoelen combineren. Als je dan toch verliefd bent geworden op een stel stoffen stoelen, is dit alsnog mogelijk! Een eigen plekje voor de kinderen en een eigen plekje voor de ouders. Een gezellige en speelse sfeer aan de eettafel en bovendien ook nog eens zeer kindvriendelijk! Een kindvriendelijke eetkamer is immers de bouwsteen voor iedere kindvriendelijke woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *