EtenwonenZakelijk

De voordelen van een professionele pizza oven

professionele pizza oven

Bij het aanschaffen van een pizza oven zal je een aantal belangrijke overwegingen moeten maken. Zo is de capaciteit van essentieel belang voor een fijn gebruiksgemak. Iemand die incidenteel een pizza maakt voor eigen gebruik zal natuurlijk hele andere eisen stellen dan een Italiaans restaurant. Dan is een professionele pizza oven van groot belang om zoveel mogelijk mensen de lekkerste pizza’s voor te kunnen schotelen. Wanneer je echter nooit meer dan vier pizza’s tegelijkertijd bakt, is het eigenlijk niet nodig om zo’n grote investering te doen.

Overweeg jij de aanschaf van een professionele pizza oven, maar ben je nog niet geheel overtuigd? Of ben jij de eigenaresse van een prachtig Italiaans restaurant en ben je op zoek naar een goede investering? Dan helpen wij jou alvast een handje op weg door de grootste voordelen van een professionele pizza oven voor jou op een rijtje te zetten.

Gelijkmatige verdeling

Bij simpele (pizza) ovens zien we vaak dat de hitte niet gelijkmatig verdeeld wordt. Hoewel dit in particulier gebruik geen probleem hoeft te zijn, omdat je je eigen oven natuurlijk het beste kent en ook nog eens over meer tijd beschikt, zal dit in de horeca lastig worden. Je wil immers dat alle pizza’s tegelijkertijd klaar zullen zijn. Je kunt er niet voor kiezen om de helft van een tafel al zijn pizza’s te geven, terwijl de andere helft hongerig zit te kijken. Ook wachten tot alle pizza’s klaar zijn is geen optie, want dan loop je het risico dat de ene helft al niet meer warm geserveerd kan worden.

Een lastig parket. Maar iets wat eenvoudig te voorkomen is met de aanschaf van een professionele pizza oven. Een pizza oven verhit de warmte efficiënt en het gebruik van meerdere afzonderlijke binnenkamers zal ook nog eens de capaciteit ten goede komen.

De voordelen van een professionele pizza oven

Niet onnodig elektriciteit verbruiken

Bij standaard pizza ovens zien we vaak dat er maar twee mogelijkheden zijn: óf je zet hem uit óf je zet hem aan. Een tussenweg bestaat niet. Nou zal je in de horeca echt niet altijd de gehele capaciteit van de pizza oven gebruiken. In het weekend heb je logischerwijs meer capaciteit nodig dan op een gewone maandagavond. In dat geval kan je ervoor kiezen om slechts een gedeelte van de pizza oven met meerdere lagen aan te zetten. Hierdoor verbruik je nooit onnodig elektriciteit.

Voor meerdere doeleinden te gebruiken

Hoewel een pizza oven logischerwijs natuurlijk voornamelijk voor het bakken van pizza’s wordt gebruikt, is dit niet zijn enige functie. Bij de meeste pizza ovens is het ook mogelijk om broden te bakken of zelfs taarten te maken.

Let op: dit is per pizza oven verschillend. Een belangrijke overweging bij het aanschaffen van een nieuwe pizza oven is dan ook dat je kijkt naar wat je nodig hebt. Wat wil je precies met de oven gaan doen? Heb je bijvoorbeeld baat bij extra functies of is dit onnodig? Zo betaal je nooit teveel en beschik je altijd over een oven die aan al jouw wensen voldoet. Bakken maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *