AfvallenEtenGezondheid

Deze fruitsoorten helpen je bij het afvallen

fruitsoorten om af te vallen

We hebben waarschijnlijk allemaal wel geleerd dat fruit goed voor ons is. Het draagt bij aan een goede weerstand, levert de benodigde vitamines en is ook nog eens erg lekker. Maar wist je ook dat er fruitsoorten zijn die je kunnen helpen om gewicht te verliezen op een natuurlijke manier? In dit artikel leggen we uit welke fruitsoorten geschikt zijn binnen een dieet en hoe je dit kunt toepassen in je voedingspatroon. Het grote voordeel? Door deze fruitsoorten te gebruiken verminder je het hongergevoel, voel je je energieker en krijgt je weerstand een flinke boost.

Watermeloen

Er zijn verschillende diëten bekend die zich volledig richten op het nuttigen van een watermeloen. Niet zo gek ook: door de grote hoeveelheid water die deze vrucht bevat, zal je sneller een vol gevoel krijgen en heb je minder trek in (ongezonde) snacks. Een watermeloen zit tevens erg laag in calorieën, per 100 gram krijg je ongeveer 20 calorieën binnen. Daarnaast beschikt een watermeloen ook nog eens over verschillende antioxidanten, deze dienen als soldaatjes tegen de foute cellen in je lichaam. Als je gewicht wilt kwijtraken is het belangrijk om watermeloen te nuttigen als ontbijt of tussendoortje. Ga het vooral niet gebruiken als lekker toetje achteraf, want er zitten nog steeds fruitsuikers is! Geen tijd om een meloen rustig op te eten in de ochtend? Maak dan een lekkere smoothie!

Appels

Appels zijn misschien wel de meest veelzijdige fruitsoort van dit rijtje. Bedenk eens wat je allemaal met een appel kan. Je kunt hem in water koken, met kaneel en bakken of rauw eten. De appel behoort tevens tot de meest gezonde fruitsoorten. Uit onderzoek is gebleken dat 1 appel per dag al een groot verschil kan maken voor je weerstand. Als je gewicht wilt verliezen, kan je beter kiezen voor organische appels. De schillen van deze appels beschikken over het stofje ursolzuur. Dit helpt je om vet te verbranden.

Peren

Peren bevatten misschien wel de meest belangrijkste antioxidanten om gewicht te verliezen. Antioxidanten staan bekend om hun werking tegen verkeerde cellen in het lichaam, maar ze kunnen nog zoveel meer! Je kunt ze zien als bewakers van je lichaam. Ze vechten tegen alles wat jouw lichaam kan aantasten. Bij peren zien we vooral antioxidanten die vochtophopingen en andere giftige stoffen en vet uit het lichaam halen. Ben je klaar om je gehele lijf te reinigen? Zorg dan dat je een week lang 1 hoofdmaaltijd vervangt voor peren. De rest van de dag eet je volgens een gebalanceerd dieet. Je zal merken dat je heel snel gewicht kwijt raakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *