VakantieZakelijk

Deze geldtips wil je niet missen voor je op vakantie gaat!

Deze geldtips wil je niet missen voor je op vakantie gaat!

Heb jij een leuke trip gepland voor de herfstvakantie of ga je een paar dagen of weken overwinteren tijdens de Nederlandse winter? Het vooruitzicht van een heerlijke tijd weg maakt je altijd extra gemotiveerd om de laatste dingen op werk af te ronden en om nog even goed je best te doen voordat je heerlijk kunt ontspannen van een welverdiende vakantie. Voordat het zover is hou je je lekker bezig met de voorbereidingen. Zoek je de leukste plekjes voor een hapje of een drankje en zorg je dat er een huurauto klaar staat zodra het vliegtuig landt. Een blog met daarin de beste tips en tricks voor het omgaan met geld op je vakantie past zeker in het rijtje van slimme voorbereidingen treffen. Lees dus snel mee en ontdek of jij al gebruik maakt van deze handige adviezen.

Minder betalen dan je denkt

In veel vakantielanden zijn er ontzettend veel leuke marktjes waar je allerlei spulletjes kunt krijgen. Van verse kruiden tot groente en fruit, van sieraden tot zelfgemaakte keramiek of antieke accessoires. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen. Veel van de marktkooplui staan ervoor open om met je te onderhandelen over de prijs. Dit zal in het begin even wennen zijn maar wanneer je het een paar keer hebt geprobeerd weten we zeker dat het je steeds makkelijker af zult gaan. Bedenk gewoon van tevoren goed hoeveel jij het waard vindt en wat je ervoor wilt betalen en betaal nooit meer dan dat. Je zult zien dat de marktkooplui je uiteindelijk tegemoet willen komen.

Contant geld op zak hebben

In het buitenland is het lang niet overal mogelijk om te pinnen. Voor sommige dingen zoals een auto huren kun je het beste een creditcard aanvragen. Voor andere situaties (zoals de leuke marktjes) is het slim om genoeg contant geld op zak te hebben. Allereerst omdat het in sommige situaties niet mogelijk is om te pinnen, je betaalt cash en ontvangt cash. Daarnaast betaal je voor de meeste pintransacties in het buitenland ook nog extra transactiekosten. Het is dus slimmer om in één keer een groot bedrag in contanten op te nemen waardoor je maar één keer de transactiekosten betaald. Heeft het land een andere munteenheid? Pin dan in dat land de geldige valuta. Zo ontwijk je ook nog eens de commissiekosten van een wisselkantoor. (Tip: Heb je nog geen creditcard om mee naar het buitenland te reizen? Bij ICS Cards heb je verschillende mogelijkheden; zowel prepaid als doorlopend)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *