wonen

Dit mag niet ontbreken in de woonkamer: 3 tips

Dit mag niet ontbreken in de woonkamer 3 tips

Wat in een moderne woonkamer de kers op de taart is: houten jaloezieën. Voorheen waren jaloezieën vaak een goedkope manier om de zon en het zicht buiten te houden. Van die lawaaiige, lelijke, metaalachtige jaloezieën waarvan de touwtjes altijd in de knoop zitten. Tegenwoordig is dat heel anders. Houten jaloezieën zijn een sfeervolle manier om je privacy te bewaren, de zon buiten de deur te houden, maar vooral een echte fashion-statement. We hebben 3 tips voor je om de ideale houten jaloezieën voor jouw woning te vinden.

Kies het juiste hout en het juiste formaat

Bij Inhuis Plaza zijn verschillende formaten en houtsoorten te verkrijgen. Deze houtsoorten zijn allemaal voorzien van het FSC-keurmerk. De Forest Stewardship Council zorgt ervoor dat het gebruik van dit hout duurzaam is en niet bijdraagt aan ontbossing. De gebruikte houtsoorten zijn basswood, abachi en bamboe. Iedere houtsoort heeft zijn uiterlijke kenmerken, zo heeft abachi een uitgesproken nerf, heeft bamboe een mooi natuurlijk uiterlijk en is basswood geschikt voor een strak design. Hierbij zijn er verschillende formaten te krijgen. Uiteraard is de lengte op maat voor jou gemaakt, maar de breedtes zijn verkrijgbaar in 25mm, 50mm en 70mm. Deze formaten hebben ook hun eigen effect. 25mm is geschikt voor kleine ramen, waar 70mm veel ruimte voor uitzicht geeft.

Houten raamdecoratie: kleur en meer

De kleur van jouw houten raamdecoratie is een belangrijke factor. Ga je voor een strak design? Dan is een zwarte jaloezie van basswood een geschikte keuze. Maar voor een lichter design ga je voor een witte jaloezie van abachi waar je de nerf nog doorheen ziet. Er zijn uiteraard nog veel meer kleuren te krijgen. De 50mm-jaloezieën zijn zelfs in meer dan 50 verschillende kleuren beschikbaar! Nog een leuke mogelijkheid om over na te denken: je kunt ook elektronische bediening hebben voor deze houten jaloezieën, welke je bestuurt met een afstandsbediening of met je smartphone via een app.

Kies de zekerheid van een professional voor jouw houten jaloezieën

Als het om op maat gemaakte raamdecoratie gaat is iedere millimeter belangrijk. Tenzij je zelf een echte klusser bent is het aan te raden om met een professional in zee te gaan voor de aanschaf en installatie van jouw houten jaloezieën. Inhuis Plaza helpt je graag met advies en een helpende hand van selectie tot montage. Inhuis Plaza is een CBW-erkend bedrijf en geeft daarmee de garantie dat jij, de klant, op de eerste plaats komt. Ze zullen je helpen om jouw huis helemaal compleet te maken met houten jaloezieën.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *