Vrouwen

Dit moet je weten over de verzorging van een paard 

Dit moet je weten over de verzorging van een paard 

Een paard heeft je ontzettend veel te bieden! Zo motiveert het je om dagelijks te bewegen, kom je in contact met een groot aantal andere vrouwen en heb je een maatje om tegen te praten. Bij de keuze voor het houden van een paard is het belangrijk om hier goed voor te zorgen. Je moet er niet aan denken, dat je al snel weer afscheid moet nemen van je paard. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je helpen het paard op de juiste wijze te verzorgen. Zo houd je het dier gezond en in een goede conditie! 

Geef het dier de juiste voeding 

Allereerst is het belangrijk dat je paard de juiste hoeveelheid en het juist soort voeding krijgt. Wanneer je paard van een andere eigenaar komt, is het verstandig om te informeren welke voeding deze het paard gaf. Zo kun je dit overnemen en voorkom je dat de conditie van je dier snel verslechtert. Na verloop van tijd kun je overstappen op een ander type voer. Kijk bijvoorbeeld eens naar Subli Seniores Priores. Een merk voer dat al jaren zeer populair is onder de houders van paarden. 

Aanvullingen op regulier paardenvoer 

Naast het reguliere paardenvoer dat je geeft, kun je dit aanvullen met een aantal extra’s. Denk bijvoorbeeld aan glucosamine, wanneer je merkt dat je paard hier zelf te weinig van aanmaakt. Ook lijnzaadolie voor je paard kan het overwegen waard zijn. Het zijn natuurlijke producten die de conditie van je dier versterken. 

Zorg voor een schone en ruime stal 

Minstens zo belangrijk als de voeding die je jouw paard geeft, is de stal waarin deze verblijft. Om de kans op infecties tot een minimum te beperken, moet de stal ruim en schoon zijn. Maak de stal dagelijks schoon en borstel je paard regelmatig met een hardere borstel. Let tijdens het borstelen op eventuele wondjes. De kans op wondjes neemt toe, wanneer je standaard een vuil dekje over het paard werpt. Maak het dekje daarom periodiek schoon! 

Wees extra alert op wondjes rond de slijmvliezen van je paard. Controleer deze nadat je met het paard gereden hebt. Ze zijn dan het beste zichtbaar. Mocht je wondjes vinden, dan is het verstandig zo snel mogelijk een dierenarts in te schakelen voor hulp. Schakel de dierenarts ook eens per jaar in om het gebit van je paard te laten controleren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *