Gezondheid

Is duurzaamheid de volgende stap naar een gezonder leven?

duurzaamheid gezonder leven

Uit onderzoek is gebleken dat warmer en extremer weer dat gelinkt kan worden aan klimaatverandering, de grootste bedreiging is voor de volksgezondheid de komende jaren. Dit komt naar voren in het rapport dat in het Britse medische tijdschrift The Lancet is gepubliceerd.

Gezondheid wordt bedreigd

De gezondheid van de mens wordt bedreigd door het toenemende aantal stormen, overstromingen, natuurbranden en door de uitstoot van fijnstof. Door de klimaatverandering zullen er kwetsbare bevolkingsgroepen worden blootgesteld aan besmettelijke ziekten en verandering van de voedselzekerheid. Veilig drinkwater en schone lucht zullen dan niet meer vanzelfsprekend zijn.

Rekening houden met de toekomst

Het zou beter zijn voor het klimaat als we allemaal gezonder én duurzamer gaan leven. Een duurzaam leven betekent dat je alles doet op een manier die geen schade toebrengt aan de kwaliteit van leven voor volgende generaties. Het is belangrijk dat we de toekomst van de volgende generaties niet verpesten door schaars gemaakte grondstoffen en een onleefbaar klimaat.

Voorbeelden duurzaam leven

Je kunt nu al duurzamer gaan leven. Koop bijvoorbeeld zo min mogelijk verpakkingen die uit plastic bestaan. En zorg ervoor dat je al je afval goed sorteert in de daarvoor bestemde vuilnisbakken. Ook je woning kun je duurzamer maken. Investeer bijvoorbeeld in zonnepanelen, na ongeveer zeven jaar heb je de investering terugverdiend. In het achtste jaar heb je aanzienlijk minder vaste lasten én is het is veel beter voor het milieu om zonne- energie op te wekken.

investeren in zonnepanelen

Energie vergelijken

Via een vergelijkingssite kun je gemakkelijk energie vergelijken en hierbij ook groene energie als voorkeur opgeven. Door elk jaar over te stappen naar een andere energie leverancier bespaar je enorm op je energiekosten. Een voorbeeld van een vergelijkingssite is Overstappen.nl. Het is verstandig om elk jaar de tarieven te vergelijken, omdat je vaak goedkoper uit bent als je overstapt.

Echt gezond leven

Als je dus echt gezond wil leven en hierbij ook rekening wil houden met de toekomstige generaties dan is het niet alleen belangrijk om gezond te eten en te sporten, maar het is ook van belang om duurzamer te gaan leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *