Vrouwenwonen

Een bijzettafel, de finishing touch voor iedere woning!

bijzettafel

Ga je binnenkort verhuizen of wil je je huidige interieur een flinke make-over geven? Dan is het belangrijk dat je meer te weten komt over de belangrijkste essential van dit moment: de bijzettafel! Het combineren van een bijzettafel binnen het interieur lijkt niet al te lastig. Echter blijkt dit in de praktijk dikwijls tegen te vallen. Toch kunnen we niet zonder. Steeds vaker zien we dat standaard salontafels worden vervangen door deze handige tafeltjes. Ook in 2019 mogen ze niet ontbreken en geven ze iedere woning een finishing touch. Maar hoe betrek je zo’n tafeltje in jouw woning? Moet deze een prominente plek in de woning innemen of is een subtiele glimp van de tafel voldoende voor een sfeervol interieur? In dit artikel geven we je een aantal handige tips!

Multifunctioneel

Het grootste voordeel van een bijzettafel is dat deze zeer multifunctioneel is. Hij kan gebruikt worden als sfeervolle toevoeging binnen een interieur, maar is ook nog eens zeer praktisch. Zo zien we steeds vaker dat salontafels vervangen worden door één of meerdere bijzettafels. Ideaal als je weinig ruimte in huis hebt en slechts incidenteel een bord met snacks of glazen wilt neerzetten. Je schuift simpelweg een bijzettafeltje bij de bank en je geniet van voldoende opbergruimte. Dat is ook de reden waarom steeds meer mensen dineren bij de bank. Als je alleen woont of slechts met z’n tweeën aan het avondeten zit, is de kans groot dat je de maaltijd liever op de bank nuttigt. Gezellig een filmpje aan en heerlijk ontspannen eten op de bank. Toch is dit niet altijd even makkelijk. Sommige maaltijden zijn moeilijk te eten op de bank, denk maar eens aan een kop soep. Dankzij een bijzettafeltje is dit probleem verleden tijd. Je schuift de tafel bij en voilà: genoeg ruimte om te genieten van een warme hap aan het einde van de dag!

Verkrijgbaar in diverse materialen

Heb je een zeer uitgesproken smaak en vind je het hierdoor wel eens lastig om de juiste meubels en accessoires te vinden? Dan kunnen we je geruststellen! Bijzettafels zijn verkrijgbaar in werkelijk alle soorten, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een tafeltje die past bij jouw woonstijl en smaak. Denk bijvoorbeeld aan een glazen, koperen of zwart-wit tafeltje. Niets is te gek. Het combineren van een nieuw meubelstuk in huis is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Nieuwste trend: meerdere bijzettafels bij elkaar

Steeds vaker zien we dat er groepjes worden gemaakt van verschillende bijzettafeltjes. Dit was het afgelopen jaar een ware trend en ook in 2019 zien we hem regelmatig terug. Door meerdere tafeltjes bij elkaar te plaatsen, creëer je een speels en gezellig hoekje. Het is hierbij wel belangrijk dat de tafeltjes iets gemeen hebben. Plaats bijvoorbeeld nooit verschillende vormen bij elkaar. Ook verschillende materialen doen het meestal niet goed. Om te voorkomen dat het geheel rommelig oogt, is het belangrijk dat de tafels een gemeenschappelijke deler hebben. Maar hoe creëer je dan toch dat speelse effect? Dit doe je door te puzzelen met verschillende hoogtes. Blijf combineren om uiteindelijk tot de perfecte opstelling te komen. Zo geniet je binnen no-time van een verbluffend resultaat!

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *