GezondheidmodeVrouwen

Een haarmasker: vind hier de details

Je haar heeft net als je huid verzorging nodig om er gezond en stralend uit te zien. Naast dat je natuurlijk een goede shampoo en conditioner gebruikt, verdient je haar regelmatig extra aandacht. Bijvoorbeeld door een haarmasker te gebruiken, waarmee je in extra verzorging voorziet. Het is zeker aan te raden om minimaal eenmaal per week een haarmaskertje in je haar te doen. Ontdek hier het belang van deze manier om je haar extra te verzorgen en hoe je dat doet.

Extra haarverzorging

Gebruik je een haarmasker dan is er sprake van een diepere verzorging in vergelijking met de werking van een conditioner. Er zijn situaties, waarin het echt nodig is om je haar meer aandacht te geven. Bijvoorbeeld als je regelmatig je haardos laat kleuren met haarverf. Of als je na het wassen van je haar vaak een föhn gebruikt om je haar te drogen. Ook als je gewend bent je haar te modelleren met een krultang of stijltang is er zeker extra verzorging nodig. Dat is eveneens van toepassing als je op vakantie gaat en iedere dag je haar blootstelt aan de zon en in de zee duikt of op het strand ligt.

haarmasker

Schade herstellen

Je haar raakt sneller beschadigt door het gebruik van een föhn, chemische behandelingen of een strandvakantie. Je merkt dan al snel dat een gewone conditioner niet afdoende is om de schade te herstellen. Een haarmasker voorziet wel in de mogelijkheid om beschadigd haar te herstellen. Het gebruik van een haarmasker zorgt ervoor dat je haar de veerkrachtigheid terugkrijgt en maakt je haar bovendien gezonder. Is je haar erg beschadigd? In dat geval is het mogelijk om een haarkuur te nemen. Daarbij maak je meerdere keren per week gebruik van een haarmasker.

Zo breng je een haarmasker aan

Het is eerst van belang om je haar goed te wassen met shampoo. Dat zorgt ervoor dat de haarschubben opengaan om de ingrediënten van het masker zijn werk te laten doen. Als je een haarmasker neemt dan gebruik je na het wassen met shampoo geen conditioner. Maak je haar eerst handdoek droog en open het masker om het in een dikke laag aan te brengen. Heb je veel en lang haar dan pak je steeds een deel van je haar. Zorg er wel voor dat het masker niet op je hoofdhuid terechtkomt, want dat maakt je haar sneller vet. Na het aanbrengen van het haarmasker wacht je even tien minuten om daarna je haar uit te spoelen met lauwwarm water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *