GezondheidVrouwen

Eten bestellen? Zo kun je toch nog gezond eten!

Eten bestellen? Zo kun je toch nog gezond eten

Tegenwoordig is haast elk restaurant aangesloten bij een bezorgservice. Van je favoriete Thai tot dat heerlijke Griekse restaurant. Dit maakt het wel heel verleidelijk om incidenteel wat eten te bestellen. Alhoewel, we zeggen misschien incidenteel maar stiekem gebeurt dit vaker dan we in eerste instantie hadden gewild. Wel heel lekker, maar erg gezond is het natuurlijk niet. Of toch wel?

Vrouwen stellen steeds vaker zeer hoge eisen aan zichzelf. Ze moeten niet alleen alle ballen in de lucht houden rondom het huishouden en het gezin, maar daarnaast ook nog eens een succesvolle carrièrevrouw en sociale vriendin zijn. Daarnaast speelt gezond eten en er goed uitzien een belangrijke rol. Alle ballen in de lucht houden eist soms zijn tol. Gelukkig hoef je je volgens diëtisten geen zorgen te maken als je regelmatig een bezorger met lekker eten aan de deur laat komen. Makkelijke gezonde maaltijden voor 2 personen of meer zijn ook online te vinden. Als je maar weet waar je op moet letten. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje, zodat jij voortaan zonder schuldgevoel kunt bestellen!

Cheatmeal goed voor stofwisseling

Ben je de afgelopen weken ontzettend druk geweest om die overtollige kilo’s kwijt te raken? Werk je al even aan jouw summer body en wil je dit zeker niet verpesten? Geen paniek! Ook als je een keer zin hebt in wat lekkers, betekent dit niet dat je direct kilo’s zal aankomen. Toch overheerst dit gevoel vaak wel. Wanneer men zich even heerlijk laat gaan, zijn ze direct bang dat al het werk van de afgelopen weken voor niets is geweest.

Wij kunnen je gelukkig geruststellen. Een zogenaamde cheatmeal blijkt juist heel goed voor de stofwisseling te zijn. Tijdens het diëten nemen de meeste mensen minder calorieën in om zo gewicht kwijt te raken. Hierdoor kan je de stofwisseling echter vertragen, omdat het lichaam ontdekt dat er minder energie aanwezig is. Door het lichaam te foppen en hem even wat meer calorieën te geven, geef je jouw stofwisseling weer een boost. Hierdoor zal het afvallen uiteindelijk weer beter gaan. Dus zeg het maar: wat eten we vanavond via Butlon?

Gezond pizza eten

Gezond pizza eten? Is dat wel mogelijk? Jazeker! Als je de juiste keuzes maakt, hoeft een pizza helemaal niet zo ongezond te zijn. Houd de maaltijd onder de 1.000 calorieën en dan is het helemaal niet erg om eens een pizza te laten bezorgen. Gelukkig kan je de meeste pizza’s tegenwoordig zelf samenstellen. Hierdoor kan je de hoeveelheid calorieën en vet enorm beperken. Kies bijvoorbeeld voor een dunnere bodem (deeg bevat enorm veel koolhydraten!) en vermijd vet beleg als kaas en vlees. Kies liever voor verschillende groenten en top deze af met smaakmakers zoals olijven of uienringen.

Chinees eten

Chinees eten heeft vaak het imago van calorierijk eten. Je kunt echter ook gewoon bij de Chinees blijven bestellen. Wel is het belangrijk om op de sausjes te letten. Veel gerechten worden overgoten met saus. Juist die sausjes tikken enorm aan. Vraag daarom of ze de saus apart willen doen, zodat je deze zelf kunt doseren. En bestel als bijgerecht zilvervliesrijst in plaats van nasi of bami.

Eten bestellen Amsterdam? Als je de goede keuzes maakt, hoeft dit helemaal niet zo ongezond te zijn. Bestel daarom gerust zonder schuldgevoel en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *