GezondheidVrouwen

Extra ondersteuning als je ouder wordt

Extra ondersteuning als je ouder wordt

Zit je niet altijd lekker in je vel? Soms kun het gevoel hebben dat als je ouder wordt, je daarmee ook meer ondersteuning kunt gebruiken, zowel mentaal als fysiek. Je ziet het niet altijd aan de buitenkant, maar toch scheelt het als je bepaalde voedingssupplementen, zoals probiotica en extra vitamines wat aanvult. Het geeft je weer extra energie en dat zorgt er voor dat je er weer volop tegenaan kunt.

Je lichaam gaat anders reageren

Je kunt niet voorkomen dat als je ouder wordt, je lichaam anders gaat reageren. Dat merk je bijvoorbeeld doordat je stofwisseling anders gaat werken. En ook je hormonen hebben invloed op hoe je je voelt. Dit kan ervoor zorgen dat je je niet meer zo fit voelt als voorheen. Een gezonde voeding kan al een deel van deze klachten verminderen. Maar toch kun je het idee houden dat je wat aanvulling kunt gebruiken.

Vitamines voor ondersteuning van het afweersysteem

Iedereen weet dat vitamines een belangrijk onderdeel van je voeding zijn. Vitamines helpen om je weerstand te verbeteren. Maar het kan ook helpen tegen haaruitval, ze zorgen dat je voldoende energie hebt en het kan bijvoorbeeld ondersteunen bij vermoeidheid. Belangrijke vitamines zijn vitamine C, B12 en vitamine D. Over het algemeen kun je deze vitamines uit je voeding halen. Dat geldt tevens voor belangrijke mineralen als magnesium. Toch bestaat de kans dat, naarmate je ouder wordt, de vitamines niet zo eenvoudig meer door je lichaam opgenomen worden.

Sterkere botten en meer

Als je ouder wordt, wordt je lichaam kwetsbaarder. Dat merk je bijvoorbeeld aan je tanden, maar ook je botten worden ongemerkt brozer. Dit heeft onder andere te maken doordat de botmineralen in je lichaam afnemen. Om dit proces tegen te gaan en je lichaam te ondersteunen, kun je extra calcium slikken. Calcium is niet alleen goed voor je botten en voor gezonde tanden. Je spieren en cellen hebben ook behoefte aan calcium. Bovendien is bekend dat calcium ook een rol speelt bij de ondersteuning van hormoonwisselingen. Gebruik je daarnaast ook nog vitamine D dan zul je dubbel profiteren, omdat vitamine D de opname van calcium ondersteunt.  Kies je voor een voedingssupplement met calcium, dan is dat beschikbaar in capsules of tabletten. Je hebt voldoende aan een dosering per dag.
Met Probiotica en calcium heb je niet alleen een waardevolle aanvulling op je dagelijkse voeding, ze zorgen er ook nog eens voor dat je lichaam alle voedingsstoffen optimaal kan verwerken, ook als je ouder wordt.

Probiotica voor verbetering van je darmflora

Een voorbeeld van een vitamine die minder goed door je lichaam wordt opgenomen naarmate je ouder wordt, is vitamine B12. Deze vitamine is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor het optimaal functioneren van het zenuwstelsel. Vitamine B12 wordt door je darmen opgenomen. Met een voedingssupplement als Probiotica kun je de werking van je darmflora optimaliseren. Probiotica is een andere benaming voor melkzuurbacteriën. De bestanddelen van dit voedingssupplement zorgen ervoor dat je darmen beter functioneren en dus ook beter de noodzakelijke bestanddelen uit je voeding halen, waaronder vitamines. Je neemt ze in als capsule of in poedervorm, bijvoorbeeld tijdens de maaltijd. Zeker als je een druk leven hebt, kun je profiteren van de ondersteunende werking van Probiotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *