KledingVrouwen

Goed nieuws: winkelen goed voor onze gezondheid!

winkelen goed voor onze gezondheid

De meeste vrouwen weten dit natuurlijk allang. Toch is het fijn om te lezen dat één van onze favoriete bezigheden goed is voor onze gezondheid! We hebben de onderzoeken enigszins bevooroordeeld gelezen, want hoe fijn is het om dit tegen je partner te zeggen wanneer deze kritiek heeft op jouw shopgedrag! Speciaal voor jou hebben wij de grootste gezondheidsvoordelen van winkelen en online kleding kopen voor jou op een rijtje gezet.

  1. Dagelijks 30 minuten bewegen en 2x per week matig tot intensief sporten wordt ons aangeraden door de gezondheidsraad. Aangezien wij vrouwen gemiddeld langer door de winkelstraten lopen dan 30 minuten en onszelf in verschillende kledingstukken hijsen, rekenen wij winkelen als gezondheidsbevorderend gedrag. Zeker wanneer je ook nog heen en weer naar de stad fietst, dan ben jij gewoon heel goed bezig!
  2. Winkelen verlaagt het stressniveau van mannen en vooral vrouwen. Net als met sporten kun je met winkelen even je hoofd leegmaken, wegdromen bij mooie kleding en de gelegenheden waarop je deze gaat dragen. Het werkt bevredigend om in de stad of via een online kledingwinkel het voor jou perfecte kledingstuk te vinden. Bovendien krijg je een geluksgevoel van online kleding kopen. Niet voor niets dat sommige vrouwen gaan winkelen als ze zich wat somber voelen. Als voor een paar uur jouw belangrijkste probleem is of je nou die jurk in het rood of groen moet aanschaffen, dan kan dat soms als een heerlijke vakantie van het ‘echte leven’ voelen. Zeker als je met een wijntje of een kopje thee achter de laptop kruipt op zoek naar mooie dames kleding.
  3. Een bijkomend psychisch voordeel is, dat je met winkelen bent voorbereid op de toekomst. Dit kan zijn door een net jasje voor een sollicitatiegesprek te scoren. Nieuwe meubels te kopen voor een verbouwing of verhuizing. Of om allerlei babyspullen in te slaan voor de komst van een kleine. Tijdens het winkelen laat je jouw creativiteit de vrije loop, schets je een mentaal beeld van de toekomst en begin je eventueel al vervolgstappen te plannen. Deze hoopvolle blik op de toekomst vermindert angst en stress. Dus kruip nog maar heerlijk ontspannen achter die computer of bel een vriendin op om samen een dagje te winkelen.
  4. Winkelen versterkt vriendschaps- en familiebanden. Samen een dagje in een andere stad winkelen, af en toe wat drinken of eten op een terrasje en lekker bijkletsen met je moeder, beste vriendin of zus. Deze quality time is ontspannend en geeft de ruimte om een langere tijd met de belangrijkste mensen in jouw leven te kletsen. Doordat je steeds bezig bent, is er een ongedwongen sfeer voor losse gesprekken en af en toe de ruimte voor wat moeilijkere onderwerpen. Wij laden zelf altijd helemaal op van zo’n middag. En uiteindelijk is de dag samen doorbrengen belangrijker dan de juiste kleding vinden. Soms kom je met lege handen, maar een vol hart thuis. Dat is eigenlijk nog het beste!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *