Vakantiewonen

Hoe kies je de beste reisverzekering?

Hoe kies je de beste reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die je voor een reis of vakantie afsluit en die materiële en persoonlijke schade dekt. Maar voordat je kunt bepalen wat de beste reisverzekering voor jou is kijken we eerst naar wat deze verzekering precies voor je doet. Het is zeer verstandig een reisverzekering af te sluiten als je naar een ander land gaat, ongeacht welk land dat is. Je moet er toch niet aan denken dat je een onverzekerd naar een dokter of ziekenhuis moet in een land waar je de taal niet spreekt? En wat dacht je van de kosten van een reddingsoperatie in het geval dat je verdwaald bent in een bos of bergachtig gebied, onverzekerd zul je deze kosten nooit kunnen betalen.

Welke soorten reisverzekeringen zijn er?

Natuurlijk heeft elke maatschappij eigen polissen met verschillende dekkingen maar over het algemeen kunnen we twee soorten reisverzekeringen onderscheiden. De kortlopende verzekering voor een eenmalige vakantie van een paar dagen of weken en de doorlopende reisverzekering die het hele jaar geldig is. Op die manier ben je het hele jaar door in binnen- en buitenland verzekerd tijdens je reizen. Je hoeft niet telkens opnieuw een nieuwe polis af te sluiten en de premie die je betaalt hangt af van dekking van je verzekering. Daarnaast heb je bij een aantal maatschappijen de keuze om een reisverzekering af te sluiten die wereldwijde dekking geeft. Weet je zeker dat je in Europa blijft? Dan is een Europese reisverzekering goedkoper en minstens zo goed. Meer hierover vind je op Luminablog.nl waar consumenten commentaar en reviews publiceren over de verschillende verzekeringsmaatschappijen en hun producten.

Wat is een annuleringsverzekering?

Het wordt door verzekeraars en reisorganisaties aangeraden om bij het afsluiten van een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt je dekking op het moment dat jouw reis niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Net zoals bij de reisverzekering hebt je de keuze uit een kortlopende polis of een doorlopende annuleringsverzekering. Een aantal onverwachte gebeurtenissen waardoor jij niet op reis kunt worden door deze verzekering gedekt. Je kunt hierbij denken aan dingen zoals:

* een ernstige ziekte of ongeluk waardoor je niet kunt reizen

* Het overlijden van familieleden

* Onverwachte medische ingrepen

* Zwangerschap

* Annulering van de reis doordat degene die de accommodatie ter beschikking stelde is overleden

Net als bij je verzekeringen voor je inboedel en auto is het verstandig om goed naar de voorwaarden te kijken van de diverse polissen die er aangeboden. Als je al je verzekeringen bij één maatschappij hebt ondergebracht dan kun je net zo makkelijk je doorlopende reisverzekering hier ook afsluiten. Voor een kortlopende reisverzekering kun je natuurlijk ook bij een verzekeringsmaatschappij terecht: Maar je kunt net zo makkelijk gebruik maken van de diensten van het reisbureau waar je jouw reis boekt of van een financieel adviseur. Over het algemeen is een doorlopende reisverzekering per jaar al goedkoper voor een gezin dat minstens 3 weken per jaar op vakantie gaat in dat jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *