GezondheidVrouwen

In conditie en jezelf verdedigen? Deze sporten zijn echte aanraders

In conditie en jezelf verdedigen? Deze sporten zijn echte aanraders

We leven in een tijd waarbij wij als vrouwen best een beetje meer voor onszelf mogen opkomen. Dan hebben we het nu niet over de verschillen in salarissen tussen mannen en vrouwen, maar gewoon het fysieke gedeelte. Stel je voor, je loopt op straat en je krijgt te maken met een ongemakkelijke en veilige situatie? Kun jij jezelf dan verdedigen? Of heb je in ieder gevoel het zelfvertrouwen dat je weet wat je moet doen? Natuurlijk, een les yoga is super goed, gebruik je ook heel veel spieren en ontspan je lekker waardoor je de hele nieuwe week weer aankan. Het is misschien ook geen of-of, maar meer en-en!

In topvorm en vol zelfvertrouwen

Er is niets lekkerder dan de ideale combinatie vinden in een sport. Je wordt er fitter van, maar krijgt er meer zelfvertrouwen van. Het mooie aan sporten als Taekwondo en Krav Maga vechtsport is niet zo zeer dat je meteen iedereen op straat strijdend op de vloer kunt leggen, het gaat er vooral om bij deze sporten dat je zelfbeheersing krijgt. Deze zelfbeheersing zorgt ervoor dat je in bepaalde situaties rustig kunt blijven omdat je het zelfvertrouwen hebt dat je weet wat je kunt. Naast die zelfverzekerdheid zijn het ook nog eens sporten waar je flink aan je conditie werkt. Win-win situatie toch?

In topvorm en vol zelfvertrouwen

Te paard te paard we zijn verraden!

Ook zo’n goede sport waarbij je zelfvertrouwen, concentratie en conditie moet beheersen is schermen. Het klinkt misschien als een sport uit de middeleeuwen, maar geloof ons er is echt iets meer nodig dan een knap gezichtje en een groep mensen met zwaarden. Deze sport vraagt veel van je concentratievermogen omdat je continue op scherp moet staan en moet inschatten welke stap je tegenstander zal maken. Vervolgens moet je hierop inspelen en dus is een strategie wel handig. Schermen klinkt misschien een beetje suffig, maar het is een echte aanrader!

De vechtsport bij uitstek

Als we het hebben over vechtsporten dan mag deze natuurlijk niet ontbreken. Kickboksen of gewoon boksen gaat ook net iets verder dan een paar stoten. Al denken de meeste mensen daar vaak iets anders over. Deze sport gaat gepaard met echt heel veel conditie en balans. Niet alleen om te incasseren, maar ook bij het uitdelen. Alleen met het kopen van een bokshandschoen van Bestfightshop.nl ben je er nog niet helemaal. Ga maar eens kijken in een boksschool in de buurt. De tijd dat de bokser daadwerkelijk in de ring staat, is vergeleken met de tijd dat hij of zij bezig is met werken aan conditie kleiner dan dat je misschien van tevoren denkt. Er komt veel meer bij kijken. Zo zijn boksers vooral bezig conditie op te bouwen. Ondanks dat een wedstrijd in de ring niet heel lang duurt, zijn het wel intensieve minuten. Wanneer je niet helemaal fit bent, kun je de klappen van de tegenstander minder goed incasseren, maar je kunt ze ook veel minder zelfverzekerd uitdelen. Het start dus allemaal met uithoudingsvermogen en hoe zeker jij van jezelf bent. Boksen is dan ook echt een aanrader als je wilt werken aan conditie en zelfvertrouwen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *