GezondheidVrouwen

Kiehls huidverzorging voor een droge huid

huidverzorging

Iedereen die wel eens last heeft gehad van een droge, schilferige huid op gezicht of lichaam, wil daar iets aan doen, en snel ook. Hieronder vind je een korte lijst met do’s en don’ts voor droge huid. Lees verder om erachter te komen hoe je met behulp van Kiehls van droge plekken op je gezicht af kunt komen.

Wat te doen tegen een droge schilferige huid met Kiehls

Weet dat een droge huid een huidtype is, en geen tijdelijke of seizoensgebonden aandoening. Daarom moet je het hele jaar door producten gebruiken die een droge, schilferige huid aanpakken.

Als je je afvraagt hoe je ‘s nachts van een droge huid op je gezicht afkomt, is het belangrijk om te onthouden dat er niet altijd een snelle oplossing is. Consequent gebruik van goed samengestelde huidverzorgingsproducten die zijn afgestemd op jouw huidtype is de beste manier om een gladdere, en meer gehydrateerde huid te krijgen.

Hyaluronzuur en ceramiden

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in je huid – en als huidverzorging ingrediënt heeft het bewezen tot 1000 keer zijn gewicht in water te kunnen vasthouden. Het is een ideale vochtinbrenger voor de extreem droge huid (en kan ook de vochtarme huid helpen).

Ceramiden zijn lipiden (ook wel vetten genoemd) die van nature meer dan 50% van het huidoppervlak uitmaken. Een van hun belangrijkste functies is het voorkomen van vochtverlies, dus net als hyaluronzuur zijn ze vrijwel ongeëvenaard als huidverzorging ingrediënten als het gaat om het helpen kwijtraken van een schilferige, droge huid. Ceramiden kunnen huidcellen aan het oppervlak die er anders uitgedroogd uitzien, letterlijk gladstrijken, doen herleven en veiligstellen.

Hyaluronzuur en ceramiden

AHA’s, jojoba en omega

AHA’s zoals glycolzuur en melkzuur exfoliëren niet alleen de bovenste lagen van de dode, droge huid te verwijderen, maar vergroten ook het vermogen van de huid om essentiële hydratatie vast te houden, waardoor tekenen van uitdroging in de toekomst worden tegengegaan. Exfoliëren verwijdert dode huidcellen en kan de snelste manier zijn om een gladdere huid te krijgen, waardoor het een goede optie is als je je afvraagt hoe je snel van een vervellende huid op je gezicht afkomt.

Voedende, niet-schilferende plantaardige oliën zoals jojoba, saffloer en zonnebloem (naast een lange lijst van anderen) kunnen wonderen doen voor het hydrateren van de schilferige huid op je gezicht die maar niet wil genezen. Maar zorg ervoor dat je het verschil kent tussen verzachtende plantaardige oliën en geurige essentiële oliën, die hard, irriterend en uitdrogend zijn.

Omega vetzuren zijn ook gewichtloze vochtinbrengers voor de droge, schilferige huid, omdat ze de gevoeligheid kunnen kalmeren en het huidoppervlak kunnen verstevigen.

Kiehls producten voor een droge huid

Wanneer je last hebt van een droge huid, is dit goed op te lossen met de juiste combinatie van ingrediënten in producten. Kiehls houdt zich sinds 1851 bezig met het ontwikkelen van skincare die bedoeld is voor verschillende soorten huidtypen. In het geval van een droge huid, hebben ze een gezichtsreiniger ontwikkeld met onder andere kruiden.

Deze reiniger helpt je huid met het vasthouden van vocht. Hier zit bijvoorbeeld glycerine is om de huid schoon te maken en vitamines te laten opnemen. Ook biedt Kiehls een gezichtscrème die hydrateert en de huid zachter en gladder maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *