Uncategorizedwonen

Zo kies je een rechthoekig schaduwdoek

Zo kies je een rechthoekig schaduwdoek

Zoek je naar een handige en vooral prettige manier om de zon zoveel mogelijk uit je tuin of van je balkon en terras te houden? Dan is vaak schermdoek een handige oplossing. Vandaag valt dit schaduwdoek zo in onze smaak dat het de populariteit van ouderwetse parasols ver overtreft. Schaduwdoeken zijn in steeds meer modellen, uitvoeringen, vormen en (trendy) kleuren beschikbaar. Je vindt dus altijd wel een exemplaar dat aan je verwachtingen voldoet. Op wat moet je precies letten voor de keuze van het juiste schaduwdoek?

Rechthoekige schaduwdoeken geschikt voor balkons 

Schaduwdoek rechthoek is uitstekend voor het creëren van grote, schaduwrijke plaatsen. Ze worden vooral op balkons en terrassen maar ook gewoon in je tuin geplaatst. Het canvas, vaak uit polyester, wordt meestal in concave vorm gesneden waardoor het een ​constante en strakke spanning garandeert zodat het en regenwater perfect naar de zijkant afwatert.

Lucht- en waterdoorlatende rechthoekige zeilen

De ‘ademende’ stof zorgt voor een uitstekende warmteafvoer en beschermt maximaal tegen de zon en zijn schadelijke uv- stralen. De lucht doorlatende en waterdichte rechthoekige schaduwdoeken voor balkons en terrassen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden tot een flexibele schaduwplek.

Schaduwdoek rechthoek, vierkant of andere vorm?

De meerderheid kiest voor vierkante schaduwdoeken, maar een schaduwdoek rechthoek wint meer en meer veld. Het rechthoekige model is net als alle andere vormen schaduwdoeken verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en kleurencombinaties. Onder een rechthoekig schaduwdoek passen vele modellen tuin- of loungetafel. En je bent niet alleen beschermd tegen de zon maar even goed tegen regen en wind.

Waar let je op als je een schaduwdoek koopt?

Let bij je keuze van het juiste schaduwdoek zeker op de afmetingen. Zorg dat het doek groot genoeg is om je gezin en je tuinmeubels te beschermen. Ben je van plan om alleen met je gezin onder het doek te genieten of ook met familie en- of je vrienden? Dat speelt een belangrijke rol bij je uiteindelijke keuze.

Schaduwdoek als zonwering

Het is natuurlijk niet zonder reden dat je tegenwoordig in zoveel tuinen schaduwdoeken ziet verschijnen. Steeds meer landgenoten ruilen hun zonnescherm of parasol voor een schaduwdoek. De meesten beklagen zich dat niet want schaduwdoeken zijn niet alleen handig, ze zorgen voor veel meer voordelen, zoals:

Een schaduwdoek is onderhoudsvriendelijk

Je kunt het canvas het hele jaar door ophangen. Dat is geen probleem, want naast weerbestendig zijn deze schaduwdoeken ook makkelijk schoon te maken. De meeste doeken kregen namelijk een antischimmel coating. Gebruik vooral geen harde borstels en bijtende reinigingsmiddelen. Die kunnen de beschermende coatinglaag aantasten. Een reinigingsbeurt met warm water en een spons of een zachte microvezeldoek maken het canvas weer als nieuw.

Een schaduwdoek kan zonder parasolvoet

Hoe doek hangt namelijk boven je hoofd en de tuin- of loungetafel. Een vervelende parasolvoet is dus overbodig. En met een schaduwdoek zit je een dag lang uit de zon terwijl je een parasol regelmatig met de zon moet meedraaien om schaduw te hebben.

Makkelijk te monteren

Met een handig kliksysteem kun je het schermdoek ophangen en hem even makkelijk opbergen.

Handige accessoires

Langer buiten genieten kan met handige accessoires zoals een elektrische haard en- of een warmte lamp buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *