Vrouwenwonen

 Kies voor de beste verlichting voor elke ruimte

Het kiezen van verlichting is een van de belangrijkste dingen om te zorgen dat een huis gezellig en sfeervol wordt. Door de juiste verlichting in de juiste ruimtes te gebruiken kun je de juiste sfeer in je huis creëren. Zo is er voor elke ruimte weer andere verlichting nodig. In de slaapkamer wil je misschien licht wat je kunt dimmen of wil je verlichting hebben die een romantische en warme uitstraling heeft, terwijl je in een werkkamer gefocust aan de slag wil. Dan heb je goed licht nodig waarbij je kunt werken. Terwijl in de woonkamer misschien gebruik wordt gemaakt van meerdere lichtbronnen. Zo is er voor elke ruimte iets te zeggen. Hieronder dus een aantal tips voor verlichting die je in woning kunt gebruiken.

Verlichting voor in de slaapkamer

Verlichting in de slaapkamer is vaak moeilijk om uit te zoeken. Het is een plek waar je tot rust wilt komen en waar je wilt opladen. Je hebt dan licht nodig wat je tot rust brengt en waar je gemakkelijk mee wakker kunt worden. Een goede oplossing is het gebruik van lichten met en dimmer. Dimlichten zorgen ervoor dat het licht kan worden geregeld om de stand die jij fijn vindt. Zo kun je zorgen dat het licht iets minder fel wordt en creëer je een rustige en rustgevende ruimte. Ook kun je kiezen voor een kleurtje in de lampen. Zo kan je niet alleen de helderheid van de lichten aanpassen aan het moment, maar ook de kleur. Kies roze of rood als je in een romantische stemming bent en kies voor blauw of groen om mee wakker te worden.

De juiste lampen voor in de werkkamer

In de werkkamer wil je geconcentreerd en gefocust kunnen werken, hierdoor heb je een ander soort verlichting nodig dan in de slaapkamer. Je hebt dan allereerst verlichting nodig op de plek waar je werkt, bijvoorbeeld op het bureau of op een leesstoel. Handig is om gebruik te maken van een bureaulamp die je gemakkelijk kunt verzetten. Daarnaast heb je ook helder licht nodig, werk je tot in de late uren door dan wil je licht hebben waardoor je energie krijgt. Zorg dan ook voor meerdere lichtbronnen. Een bureaulamp die schijnt op je laptop kan handig zijn, maar wil je meerdere documenten doorlezen dan is het ook fijn als de rest van de werkkamer is verlicht. Kies dus ook een mooie plafondlamp die zorgt voor een helder licht. Bekijk thuishint.nl voor het vinden van creatieve ideeën.

De woonkamer verlicht

In de woonkamer heb je het meeste licht nodig op verschillende tijden, zo heb je in de wintermaanden al tegen het einde van de middag licht nodig als je aan tafel zit en later op de avond als je op de bank zit.

Ook hier is het weer ideaal om lichten te gebruiken met dimmers, zo kun je de verlichting aanpassen op het moment dat het nodig is. Zo kun je ‘s avonds een gezellige sfeer in je woonkamer creëren en kun je als je even meer licht nodig hebt omdat je een boek wilt lezen de dimmer uitzetten. In een woonkamer heb je vaak ook veel verschillende soorten lichtbronnen nodig, omdat je misschien verschillende zithoeken hebt. Zo kun je dus variëren in staande lampen, hanglampen, een plafondlamp of kleine tafellampen. Zo heb je voor elke woonruimte in huis weer andere verlichting nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *