KinderenVrouwenwonen

Kinderbedden inspiratie en tips (2020)

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Iemand die slecht slaapt krijgt al gauw te maken met allerlei klachten en kwaaltjes. Zo krijgen veel mensen bijvoorbeeld last van hun rug of hebben ze te kampen met concentratie problemen als gevolg van te weinig slaap. Een goed en vooral geschikt bed voor jouw lichaam staat aan de basis van een goede nachtrust en jouw welzijn. Dit geld vooral voor kleine kinderen aangezien zei vaak moeite hebben met slapen. Ze zijn nog erg druk in hun hoofd en vinden alles spannend.

De keuze voor een geschikt kinderbed is dus zeer belangrijk voor een goede ontwikkeling van jouw kind. Het is dan ook geen aangelegenheid om geen aandacht aan te besteden. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden op het gebied van kinderbedden. Ben jij ook benieuwd geworden, lees dan snel verder voor leuke tips en inspiratie. We zullen het in dit artikel namelijk gaan hebben over de 3 leukste kinderbedden, het belang van een veilig bed voor jouw kind, waarom een goede nachtrust nu zo belangrijk is en in welke mate een bed hieraan bijdraagt en welke bedden geschikt zijn om in te spelen.

De top 3 populairste kinderbedden

Er zijn anno 2020 vele soorten en modellen kinderbedden beschikbaar. Van een prinsessen bed tot een stoer autobed voor de jonge coureur. Wij snappen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken binnen het grote aanbod, daarom geven wij jou in deze alinea de top 3 leukste kinderbedden volgens ons!

Bedhuisjes

Indien jouw kind opzoek is naar een eigen plekje waar hij of zij ongestoord kan spelen en slapen dan is het handig om eens een kijkje te nemen binnen het aanbod bedhuisjes.

Bedhuisjes zijn bedden in de vorm van een klein huisje. Sommige bedhuisjes zijn bijna gelijk aan een echt huis inclusief deuren, ramen en een dak. Bedhuisjes zijn dus beschikbaar in vele soorten, kleuren en ontwerpen en zijn daarom ideaal voor gebruik als kinderbed.

Bedhuisjes

Boomhut bed

Een boomhut bed is, net als een bedhuisje, ideaal wanneer jouw kind behoefte heeft aan een eigen plekje. Hij of zij kan hier ongestoord slapen en spelen met vriendjes of vriendinnetjes.

Doordat een boomhut bed zich vaak één tot anderhalve meter boven de grond bevindt wordt er echt het gevoel van een kleine boomhut gecreëerd. Kijk hiernaast bijvoorbeeld eens naar de leuke toevoegingen voor een boomhut bed zoals een glijbaan. Op deze manier glijdt jouw kind zo zijn of haar bed uit.

Boomhut bed

Prinsessen bed

Een prinsessen bed is ideaal wanneer uw dochter een echte prinses is. Dit type bedden zijn verkrijgbaar in vele verschillende thema’s. Kies bijvoorbeeld voor een bed van assepoester of toch een bed in het thema van Disney’ s Frozen. Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor een prinsessen bed in de vorm van een koets. Jouw dochter zal zich met een prinsessen bed als een echte assepoester voelen.

Veiligheid van een kinderbed is zeer belangrijk

Naast het feit dat een bed voor jouw kind natuurlijk mooi en cool moet zijn speelt de veiligheid ook een belangrijke rol. Je wilt natuurlijk niet dat je kind zich bezeert door een onveilig bed.

Kijk daarom voor de aankoop goed naar de verschillende eigenschappen van een bed. Van welk materiaal is het bed gemaakt, wat is de kwaliteit van de afwerking, is het bed stevig genoeg, zijn er schadelijke stoffen gebruikt bij de productie van het bed en is het model simpelweg wel veilig genoeg. Dit zijn allemaal belangrijke zaken die jij als ouders goed moet controleren alvorens je een kinderbed aanschaft. Veel kinderbedden hebben bijvoorbeeld een slechte afwerking waardoor deze gevoelig is voor versplintering. Ook wordt er op veel kinderbedden verf gebruikt die schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je kind.

 

Een goede nachtrust is van levensbelang

Een goede nachtrust is zeer belangrijk voor het welzijn van je lichaam en geest. Een geschikt bed staat aan de basis van een goede nachtrust en daarom is het dus erg belangrijk om te kiezen voor een voor jouw kind geschikt bed. Maar wat zijn nu de elementen in een bed die zorgen voor een goede kwaliteit en dus een goede nachtrust?

Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor een geschikte bedbodem. Dit kan een lattenbodem zijn, een spiraalbodem of misschien een verenbodem zoals bij een boxspring. Elke bodem heeft weer andere eigenschappen en daarom is het belangrijk om deze te testen alvorens de aanschaf.

Naast het kiezen van de juiste bodem is ook het kiezen van de juiste matras erg belangrijk.

Er zijn namelijk ook veel verschillende matrassen verkrijgbaar, en niet elke matras zal geschikt zijn voor jouw kind. Zo zijn er hele zachte matrassen of juist stevige. Hiernaast zitten er ook veel verschillen in het materiaal. Zo bestaan er matrassen van normaal stof of van traagschuim.

Houdt dus altijd in je achterhoofd dat het belangrijk is dat jouw kind het bed eerst uitprobeert alvorens je deze aanschaft.

 

Naast een goede nachtrust is het hebben van plezier en spelen ook erg belangrijk voor een kind. Houdt hiermee dus ook rekening bij het uitkiezen van een geschikt kinderbed.

Wij hopen dat jij na het lezen van dit artikel wat meer inspiratie hebt gekregen voor het uitkiezen van een geschikt bed voor jouw zoon of dochter. Veel succes met het uitkiezen van het juiste bed!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *