VakantieVrouwen

Kindvriendelijke vakantie op de Canarische Eilanden

kindvriendelijke vakantie Canarische Eilanden

De zomer staat alweer bijna om de hoek en de meeste mensen kijken al reikhalzend uit naar hun vakantie. Heb jij je vakantie nog niet geboekt? Dan wordt het hoog tijd om je eens te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Vroeger was dit misschien makkelijker. Toen je nog geen kinderen had, kon je gaan en staan waar je wilde. Je deed gewoon waar je zin in had. Nu je eenmaal moeder bent, wil je toch dat je het kinderen het naar hun zin hebben en dat je van een veilige accommodatie geniet. Dit zorgt er echter wel voor dat het vinden van de juiste vakantiebestemming een stuk lastiger is.

Waar vind je kindvriendelijke vakanties, niet te ver van Nederland, waar je veilig kunt eten en drinken en er genoeg te doen is voor de kinderen? Als ouder weet je immers maar al te goed dat jouw vakantie pas geslaagd is als je kinderen het naar hun zin hebben. Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke vakantie, is een vakantie op de Canarische Eilanden zeker een aanrader. In dit artikel leggen we uit waarom.

Altijd goede temperaturen

Voor vrijwel alle kinderen geldt dat een ‘zon-zee-strand-vakantie’ ideaal is. Maar dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat het mooi weer is. Als je in Nederland op vakantie gaat tijdens de zomerperiode weet je bijvoorbeeld nooit of de vakantie letterlijk in het water valt. Dit geldt ook voor sommige andere landen in Europa. Op de Canarische Eilanden heb je dit probleem gelukkig niet. Tijdens een zomervakantie op de Canarische Eilanden geniet je gegarandeerd van zomerse temperaturen. Opvallend is dat deze eilanden eigenlijk het gehele jaar door te bezoeken zijn. Ook in de winter worden vaak fijne temperaturen van 20 graden gehaald. De Canarische Eilanden en dan vooral Tenerife zijn dan ook zeer populair bij senioren die willen overwinteren.

altijd warm canarische eilanden

Tijdens de zomermaanden worden deze eilanden vooral druk bezocht door jonge gezinnen. Als je goedkoper uit wilt zijn, raden wij aan om met kinderen die nog niet leerplichtig zijn buiten de schoolvakanties om te reizen. Ook in het voor- en najaar is het nog prima te vertoeven. Let er wel op dat er, ondanks dat het overal op de Canarische Eilanden mooi weer is, regionale verschillen kunnen zijn. Zo is het in het noorden van Tenerife en Gran Canaria vaak veel minder zonnig door de verschillende bergketens. Hier ligt de temperatuur dan ook lager. Als je in de winter op zoek bent naar een zonvakantie is La Palma het minst geschikt. Hier kan het ontzettend veel regenen.

Met jonge kinderen naar de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden zie je voornamelijk gezinnen met jonge kinderen (tussen de 0-4 jaar). Hierdoor zijn de eilanden ook enorm goed ingesteld op deze gezinnen. Zo is het geen probleem om in de grote supermarkten Pampers en verschillende soorten babyvoeding te vinden. Ook is er een enorm groot aanbod in kindvriendelijke hotels en appartementencomplexen op de eilanden. Vaak is er ook een apart zwembad voor de allerkleinsten. Als je in de winter naar de Canarische Eilanden vertrekt, raden wij aan om voor een hotel met verwarmd zwembad te kiezen. Zo kunnen de kleintjes alsnog lekker van het water genieten. Kortom: de Canarische Eilanden zijn perfect ingesteld op jonge kinderen. Daarom maakt het eigenlijk niet uit naar welk eiland je vertrekt. Een fijne vakantie ligt altijd binnen handbereik!

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *