AfvallenEtenGezondheid

Kledingtips om optisch slanker te lijken

kledingtips om slanker te lijken

Misschien heb je ook wel eens de rake opmerking gehoord dat je er dikker uitzag in die ene outfit. Je laat dat kledingstuk natuurlijk gelijk verdwijnen achter je kast. Zo’n opmerking doet pijn en zeker als je al een tijd bezig bent met afvallen. Is jouw lichaam nog niet helemaal zomerproof of zoek je wat leuke kledingtips om jouw figuur te accentueren? Neem dan de volgende tips van harte. Met kleding kan je namelijk veel meer doen dan je denkt. Bij het passen van verschillende kleding is het dan ook belangrijk om jezelf af te vragen of ze ook iets voor jouw lichaam doen.

1.         Kies de juiste maat

Deze tip klinkt misschien erg vanzelfsprekend, maar het zou je verbazen hoeveel mensen de verkeerde maat aanschaffen. Dit komt doordat we ons snel blind staren op een bepaalde maat. Een grotere maat voelt al snel als falen. Natuurlijk is dat onzin, want bij elk merk is er een andere pasvorm en hierdoor ook een andere maat nodig. Maak er een gewoonte van om van elk kledingstuk verschillende maten mee te nemen. Door te vergelijken, zie je direct welke maat beter past bij jouw figuur.

2.         Net te wijd en niet te strak

Veel mensen maken de fout om te kiezen voor zeer wijde kleding. Oversized modellen verbloemen toch perfect dat kleine buikje? Als je een slank silhouet wilt creëren, kunnen oversized modellen alleen maar het tegenovergestelde voor jouw lijf doen. Ook te strak is uit den boze, hierdoor accentueer je eventuele vetrolletjes en lijk je een stuk breder dan je bent. Wees realistisch en kijk kritisch naar jezelf in de spiegel.

3.         Maak gebruik van donkere kleuren

Waarschijnlijk kent iedereen deze tip al, maar we herhalen hem toch nog een keer: zwart en andere donkere kleuren slanken af. Hul je eens volledig in zwart en combineer het met wat felle accesoires voor meer contrast, slanker kan bijna niet!

4.         Breng lengte aan

Lange mensen ogen vaak een stuk smaller. Als jij optisch slanker wilt lijken is het belangrijk om te spelen met lengtes. Kies voor een broek met een hoge taille, ga voor verticale strepen en maak je outfit af met een paar hakschoenen.

5.         Verbloem je zwakke plekken

Je zwakke plekken kennen en deze verbloemen is misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Accentueer bijvoorbeeld je slanke taille als je erg brede heupen en dijen hebt. Zo verleg je de focus van mensen op je goede punten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *