AutoVrouwen

Kras in je auto? Zo los je het op!

Kras in je auto

Het is natuurlijk nooit leuk om een kras in je auto te hebben. Maar helaas komt het nog vaak voor. Ook komt het vaak voor dat je niet weet wat de oorzaak was. Het kan dus een raadsel zijn of iemand anders de dader was. Of dat je het zelf hebt gedaan. Wat de oorzaak ook is, je wilt het graag opgelost hebben. En gelukkig is dat vandaag de dag makkelijker dan ooit. Zo zijn er bedrijven die de kras kunnen herstellen. En hiervoor is het zelfs niet nodig om je hele auto opnieuw te spuiten.

Auto polijsten

Er zijn vandaag de dag technieken waarmee men in staat is om je auto plaatselijk te herstellen van krassen. Dit is natuurlijk veel voordeliger dan het totaal opnieuw spuiten van je auto. En dat is voor de consument erg fijn. Met deze techniek zal men je auto polijsten. Door middel van polijsten, is men in staat je auto plaatselijk te herstellen. Om dit succesvol te doen, gebruikt men een professionele machine. Ook wel een polijstmachine genoemd. Hierbij wordt polijstpasta gebruikt om het vuil los te wrijven. Door dit zorgvuldig te doen, zorgen ze ervoor dat de bovenste laklaag niet wordt beschadigd. Het spiegelende effect dat je eerst had, krijg je nu helemaal terug. Op deze manier kun je heel professioneel auto krassen verwijderen.

Mogelijkheden van polijsten

Echter is polijsten geen wondermiddel en vraagt het soms om andere oplossingen om bepaalde krassen te verwijderen. Hierbij zullen de kosten vaak ook hoger worden. Maar alsnog is dit meestal goed op te lossen. Je kunt hiervoor contact opnemen met een bedrijf op het gebied van reparatie van autoruiten.

De kosten van het polijsten

Zijn de krassen niet te diep? Dan heb je de mogelijkheid om je auto te polijsten. Wat de kosten hiervan zijn, hangt af van de grootte van de krassen. Een bedrijf voor reparatie van autoruiten kan deze schade doornemen en bepalen wat de kosten zullen zijn. Je kunt hierbij kiezen of je de hele auto mee laat polijsten of enkel het beschadigde deel laat doen. Bij veel goede auto reparatiebedrijven heb je na het aanvragen van je vacature al binnen één uur een offerte binnen. Let er hier wel op dat je niet voor verrassingen komt te staan achteraf. Je wilt er zeker van zijn dat de prijs van je offerte ook de uiteindelijke prijs wordt van de reparatie. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent. Maar hier dan ook altijd afspraken over met je reparateur.

Claimen van je schade

Ben je van plan om de schade te claimen bij de verzekering? Dan kun je beter nog eens nadenken of dit wel zo’n slim idee is. Vaak zijn de kosten dermate laag, dat het zou is voor je schadevrije lagen om een claim in te dienen. Het is dan slimmer om de kosten zelf te betalen. Mocht je hier niet zeker over zijn, dan kun je dit navragen bij je verzekeraar of bij het bedrijf voor reparatie. Zij kunnen je altijd vertellen wat je in deze situatie het beste kunt doen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *