Kinderenwonen

Kunstzinnige schoolplaten voor in jouw klaslokaal!

Kunstzinnige schoolplaten voor in jouw klaslokaal!

Muurdecoratie bestaat in tal van vormen. Schoolplaten zijn daar een uitwerking van. Als geboren juf of meester is er altijd iets in je dat de ambitie heeft om je leerlingen wat bij te brengen en daar kunnen kunstzinnige schoolplaten een mooie bijdrage aan leveren. Of misschien ben je wel CKV-docent op een middelbare school en vind je de wanden dusdanig kaal, dat je de schoolleiding overtuigd hebt van de waarde van schoolplaten. In dit blog lichten we een aantal opties voor je uit, die jouw kale muren weer laten stralen als nooit te voren.

De Nachtwacht

Vraag je leerlingen om één bekend kunstwerk op te noemen en de kans is groot dat ze massaal zullen antwoorden met ‘De Nachtwacht’. Het oorspronkelijke kunstwerk hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam, maar de schoolplaateditie is er daardoor niet minder mooi om. Op het schilderij van de Nachtwacht is zoveel te zien, dat het wel even duurt voordat je uitgekeken bent. Dit soort muurdecoratie is voorzien van een touwtje, zodat je het gemakkelijk aan de muur kunt bevestigen met een spijker.

Zelfportret van Gogh

Nadat je de vraag aan je pupillen hebt gesteld welk schilderij het beroemdste is, vraag je ze om ’s lands bekendste schilder te noemen. Natuurlijk is dat niemand anders dan Vincent van Gogh, die ooit besloot om zichzelf te ontdoen van één van zijn twee oren. Op één van de zelfportretten die de artistieke held ooit maakte, beschikt hij nog over beide oren. Ondanks dat de schilder uit de 19e eeuw er wat nors bij kijkt, is het wel een formidabel schilderij door de gepointilleerde stijl die gebruikt is.

Melkmeisje

Nee, we kunnen niet ontkennen dat de mannen oververtegenwoordigd waren bij de voorgaande opties die we benoemden. Om die reden mag het Melkmeisje niet ontbreken in dit rijtje. Het was ooit Johannes Vermeer die dit alom bekende schilderij maakte. Tegenwoordig zijn er ook moderne versies op de markt van de kunst, maar wij geven nog altijd de voorkeur aan de traditionele versie. Want zeg nou zelf: wat goed is, moet goed blijven toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *