Vrouwenwonen

Led verlichting in huis: de verschillende toepassingen op een rijtje!

Led verlichting in huis

Led verlichting is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Waar we honderd jaar geleden nog volledig in de ban waren van de gloeilamp, zijn deze vormen van conventionele verlichting tegenwoordig zo goed als verbannen in huis. Sterker nog: ze mogen niet eens meer geproduceerd worden. Met de ledlamp is Nederland terecht gekomen in een revolutie op het gebied van licht. Plotseling is het mogelijk om meer energie te besparen, elektriciteit efficiënter om te zetten in licht en te genieten van ontzettend mooi licht.

Inmiddels zijn ledlampen zo populair dat we bijna in ieder huishouden wel één of meerdere ledlampen zien. Maar wist je dat led verlichting ook nog eens op heel veel verschillende manieren in huis kan worden verwerkt. Hierbij denken we niet alleen aan een eenvoudige lamp, maar ook aan andere manieren waarop je huis én tuin kunt verrijken. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel hebben de populairste toepassingen op een rijtje gezet!

Ledstrips

Het is niet moeilijk om enthousiast te raken wanneer je de voordelen van ledstrips beter bekijkt. Ledstrips zijn namelijk geheel uniek en ontstaan door de komst van led verlichting. Met een led verlichting strip kun je zowel huis als tuin verrijken. Bovendien zijn ze voor heel veel verschillende doeleinden te gebruiken. Maar wat is een led strip eigenlijk? En wat zijn de voordelen hiervan?

Een led strip is eigenlijk niet meer dan een lange strook met allemaal lampjes naast elkaar. De lampjes zijn op afstand van elkaar geplaatst voor een mooi effect. De strips zijn in de meeste gevallen makkelijk zelf op maat te knippen, waardoor je deze geheel naar wens en op de situatie aan kunt passen. Zo bepaal je zelf hoeveel je van de ledstrip gebruikt. Let wel op dat er verschillende ledstrips verkrijgbaar zijn voor het gebruik binnen- of buitenshuis.

ledstrip

Het grootste voordeel van ledstrips is dat ze dus geheel zelf op maat te maken zijn. Hierdoor kun je deze aanpassen aan de situatie. Bovendien is dit ook nog eens ontzettend eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is even een goede blik werpen op de handleiding en een scherpe schaar. Bovendien zijn er heel veel verschillende soorten ledstrips verkrijgbaar. Zowel strips die gebruikt worden voor het verhogen van de functionaliteit in een ruimte als strips die enkel worden ingezet als sfeerverlichting. Je kunt ledstrips o.a. gebruiken als vervanger voor spotjes, keukenverlichting of verlichting in vitrinekasten.

Led verlichting in de tuin

Led verlichting is niet alleen in huis te gebruiken, maar kan ook heel eenvoudig buitenshuis worden toegepast. Er komen ieder jaar steeds weer nieuwe buitenlampen op led verlichting binnen. Zo kun je dus ook buitenshuis eenvoudig profiteren van de voordelen van LED. Niet alleen van functioneel licht dus, maar ook om het in de tuin simpelweg een stuk gezelliger te maken. Dat wordt écht genieten de komende zomer!

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *