Gezondheid

Leer meer water drinken; check it out!

Leer meer water drinken; check it out!

Al jaar en dag wordt het aangeraden om gedurende de dag voldoende water te drinken, maar pas sinds social media hip hot and happening is lijkt een ieder er continu aan herinnerd te worden. Opzich is dat geen slecht ding, want het drinken van 2 liter water per dag brengt nou eenmaal een hoop fijne voordelen met zich mee. Zo wijst de wetenschap uit dat het je fysieke prestaties verbetert en kan je er door het drinken van voldoende water voor zorgen dat jouw hersenfuncties verbeteren. Daarnaast draagt het drinken van 2 liter water per dag bij aan een bevorderlijke stoelgang, vermindert het eventuele hoofdpijnklachten en het helpt jouw nieren met functioneren. Oh, en door het drinken van voldoende water zal je je eerder vol voelen en kan het dus bijdragen aan gewichtsverlies! 

Voldoende stof tot nadenken om de stap naar 2 liter water per dag daadwerkelijk te maken dus… maar wat als je dit maar blijft proberen en het gewoonweg niet wil lukken? Lees snel met ons mee; we hebben een aantal tips voor je! 

Water app

Lukt het jou niet om aan 2 liter water per dag te komen, of heb je eigenlijk geen idee hoeveel water per dag je nou eigenlijk drinkt? Download dan een app die jouw water gewoontes kan tracken; elke keer als je een glas water achter de kiezen hebt vul je deze hierin. Zo weet je precies hoeveel water je op een dag drinkt en weet je ook hoeveel glazen je nog dient te drinken om aan de 2 liter te komen! 

Herbruikbaar flesje

Zorg ervoor dat waar je ook gaat of staat, je een herbruikbaar flesje bij je hebt! Zo zal je sneller naar de waterfles grijpen wanneer je bijvoorbeeld even niets te doen hebt, en stel je je dorst niet uit wanneer je dit voelt. Nog beter? Een waterfles met rietje! Daardoor kost het minder moeite om de slokken te nemen en zal je dit dus sneller doen! 

Maak het water aantrekkelijk!

Vind je het op zich geen probleem om veel te drinken, maar staat water je eigenlijk niet helemaal aan? Gelukkig zijn er een paar makkelijke trucjes om ervoor te zorgen dat je het water toch lekker vindt! Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen een takje munt of citroenschijfje in jouw water te stoppen. En heb je wel eens nagedacht over komkommer? Brengt een super frisse smaak aan jouw water! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *