EtenVrouwen

Leuke recepten voor dagen waarop je geen kookinspiratie hebt

We kennen het allemaal. Je hebt een lange dag gewerkt, de kinderen opgehaald en ook nog even een stofzuiger door het huis gejaagd omdat dat nu eenmaal hoog tijd werd. Plots gaat er een mentaal alarmpje af; er zijn nog geen boodschappen voor het avondeten en je hebt geen flauw idee wat je wilt gaan maken! Een uitdaging die niet alleen jij, maar nog een heleboel anderen regelmatig tegenkomen. Gelukkig heb je alleen een beetje inspiratie nodig om weer iets lekkers op tafel te kunnen zetten. Die geven we je graag, dus lees gauw door!

Een makkelijke pasta

Er zijn ontelbaar veel recepten voor een makkelijke pasta die je binnen twintig minuten klaar hebt. Geen Jamie Oliver 20 minuten, waarbij de tijd voor het snijden, klaarzetten en opruimen zelden wordt meegenomen, maar echt maar 20 minuten. Een variant van een pasta pesto bijvoorbeeld. Klassiek met kip, paprika, groene pesto en crème fraîche, of juist een originele variant met tonijn, rode pesto, courgette en peterselie? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en iedereen vindt dit lekker.

Pannenkoeken bakken

Hoor je ook bij de groep mensen die warme herinneringen heeft aan de avonden waarop er thuis pannenkoeken werden gebakken? Dan is het vanavond misschien ook wel een goed idee om deze herinneringen met je eigen gezin opnieuw te maken. Zelf zijn we fan van de hartige variant met spek en kaas, maar met stroop en poedersuiker zit je natuurlijk ook altijd goed. Maak ook wat extra, dan kun je er de volgende dag misschien zelfs nog wel mee lunchen!

Pannenkoeken bakken

Aardappeltjes, groenten en vlees, maar dan anders

Veel vertrouwder dan aardappels, groenten en vlees wordt het niet in ons kikkerlandje, maar je kunt hier natuurlijk ook eens mee uitpakken of variëren. Eet je gewoonlijk altijd gekookte aardappelen, bijvoorbeeld met rode kool en een slavink? Kies dan juist eens voor gebakken krieltjes, een frisse appelsalade en gekruide kip! Andersom kan natuurlijk ook. Wanneer je vaak krieltjes bakt is het heerlijk om weer eens een oer-Hollandse andijvie stamppot te maken.

Een ovenschotel

Een vierde optie is om een lekkere ovenschotel klaar te maken. Je moet hier op tijd mee beginnen omdat de ovenschotel natuurlijk nog een tijdje de oven in moet, maar diezelfde oven doet wel het meeste werk terwijl jij gewoon even je benen omhoog doet en wacht tot die klaar is!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *