VakantieVrouwen

Leuke weetjes om nare stiltes mee te doorbreken

Leuke weetjes om nare stiltes mee te doorbreken

Iedereen heeft een hekel aan nare stiltes in groepen. Wanneer het gesprek stilvalt, kan dat heel ongemakkelijk aanvoelen. Daarom is het altijd fijn om een aantal weetjes achter de hand te hebben die je zo in de groep kunt gooien. Op die manier maak je het wel ook een stuk gemakkelijker om die stiltes te doorbreken. Omdat natuurlijk niet elk gezelschap hetzelfde is, is het goed om weetjes op verschillende vlakken te hebben. Zo kan je altijd een onderwerp voorhanden hebben waar je direct het gesprek weer mee op gang kan brengen.

Het kapsel van het jaar

Een leuk weetje is bijvoorbeeld te geven over het kapsel van het jaar. Dit gaat regelmatig naar de haardracht van een bekende Nederlander. Soms is het kapsel zelfs zo specifiek, dat het echt een begrip wordt. Dit gold in 2018 voor het Lil’ Kleine kapsel. Meer en meer mannen wilden hun haar op deze manier dragen en het werd daardoor dus zelfs het officiële kapsel van het jaar 2018. Er zijn meer mannen in Nederland die deze eer ten deel is gevallen, maar dit kapsel sprong toch wel het meest in het oog van allemaal.

De Eiffeltoren beweegt voortdurend

Een ander leuk feitje heeft betrekking op de Eiffeltoren. Die is namelijk altijd in beweging. Dit heeft in alle gevallen te maken met de weersomstandigheden. Zo is de toren onder invloed van kou en warmte soms wat langer en soms wat korter. Dit kan tot wel enkele tientallen centimeters verschillen. Daarnaast speelt ook de kracht van de wind een rol. Waait die stevig, dan zal de top van de toren flink meebuigen. Ook dit gaat over de wat grotere afstanden. Hier voel je natuurlijk zelf allemaal niets van, maar het is wel een opvallend gegeven natuurlijk.

De langste rivieren van de wereld

Overal op de wereld en over elk continent stromen rivieren. De ene is daarbij een stuk langer. Dat de Nijl de langste van allemaal is, dat weet je misschien al wel. Weet je echter ook welke de Nijl op de hielen zitten als het om de lengte gaat? Dit betreft de Amazone en de Mississippi. De verschillen in lengte zijn best wel aardig. Maar laten we wel vast zeggen, geen van deze rivieren kan jij in één keer van kant tot kant uit zwemmen. Daar is onze Rijn zelfs maar klein bij te noemen.

Praten over warmtepompen

Omdat je de weetjes vooral wilt gebruiken om gesprekken op verjaardagen op gang te houden, kan je het niet alleen maar bij algemene zaken houden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je iets te bieden hebt waar iedereen direct iets aan heeft. Zo kan je het bijvoorbeeld over het verschil in prijzen van warmtepompen hebben. Dat kan per model wel verschillen van 3.000 euro tot meer dan 10.000 euro. Dit is nogal een flink verschil en daar zijn natuurlijk verschillende redenen voor. Zo breng jij hiermee dus heel gemakkelijk het gesprek weet op gang.

Gemakkelijk meer weetjes verzamelen

Natuurlijk kan je ook niet eindeloos dezelfde weetjes blijven recyclen. Daarom is het ook fijn om af en toe wat nieuws te verzamelen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door Tipsweetjes.nl in de gaten te houden. Daar komt regelmatig nieuwe kennis beschikbaar. Veel feitjes en weetjes kan je direct zelf gebruiken. Daarnaast is het ook goed om gewoon simpele kennis op te doen om te gebruiken zoals we dat hiervoor besproken. Alle reden om je er dus regelmatig te begeven en zo nog eens iets nieuws te leren. Zo wordt geen verjaardag meer een probleem voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *